Memurlar Sondakika Haberini Bekliyor;

Memurlar Sondakika Haberini Bekliyor

Memurlar sondakika zam teklifini bekliyor...

Memur ve memur emeklisinin gözü yeni zam teklifinde. Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı devam ederken taraflar 4. kez yarın bir araya gelecek. Bu toplantıda hükumetin üçüncü ve son teklifini vermesi bekleniyor.

Hükumetin memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam pazarlığında üçüncü teklifi yarın açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan süreç devam ediyor.

Görüşmelerde, kamu işveren heyetinin 14 Ağustos’ta ilk zam teklifini sunmasıyla pazarlık aşamasına geçilmişti.

2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5'ten oluşan zam teklifini yeterli bulmayan sendikalar, kamu işveren heyetine yeni teklif çağrısında bulunmuştu.

Hükumet memur ve memur emeklisine 2. zam teklifini sundu. 17 Ağustos’ta yapılan üçüncü toplantıda hükumet ilk teklifini revize ederek, memur ve memur emeklisine 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış teklif etti. Ancak bir kez daha uzlaşı sağlanamadı.

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemlerde toplam yüzde 70, 2025 için ise, altışar aylık dönemlerde toplam yüzde 40 zam talep etmişti. Her iki yıl için de ayrıca yüzde 10 refah payı istemişti.

Taraflar 22 Ağustos’ta yeniden masada olacak. Yine anlaşma çıkmaması durumunda ise 23 Ağustos’tan itibaren kamu görevlileri hakem kuruluna başvurulacak. Bu aşamada kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum