Şanlıurfa ile SarayBosna Kardeş Şehir Oldu;

Şanlıurfa ile SarayBosna Kardeş Şehir Oldu

Şanlıurfa ile Saraybosna kardeş şehir oldular....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Saraybosna Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Şanlıurfa ile Saraybosna “kardeş şehir” oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, imzalanan protokolü, “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” notuyla paylaştı.

Saraybosna Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen törende Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic tarafından imzalandı.


Atılan imzalarla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin, ülkeler ve şehirlerarası ilişkileri geliştirmek, iş birliği yapmak, kültür, dostluk ve barış ilişkilerini güçlendirmek amacıyla El Halil’den Kassarin’e, Kuetta’dan Malmö ve Şinyu’ya kadar çok sayıda kentle imzaladığı kardeşlik protokollerine Saraybosna da eklenmiş oldu.


Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Belediye binasında gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” notuyla yaptığı paylaşımda, “Asırlardır süren kardeşliğin bu akid ile taçlanması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir” ifadesine yer verdi.


Başkan Beyazgül, şunları kaydetti:


"Balkanlar’da, Avrupa'nın tam kalbinde, Saraybosna'da Türkiye - Bosna Hersek kardeşliğinin en güzel örneklerinden biridir. Saraybosna Belediye Başkanımız Benjamina Karic Hanımefendi ve şahsımın imzalarıyla teyitleştiğimiz bu protokol ile kardeş şehir olduğumuzun ilanıdır. Asırlardır süren kardeşliğimizin bu akid ile taçlanması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum