Şanlıurfalılar Çocuğumu Okula Göndermeyeceğım tepkisi Urfa MEB  Kararının İptali isteniyor;

Şanlıurfalılar Çocuğumu Okula Göndermeyeceğım tepkisi Urfa MEB Kararının İptali isteniyor

45 çocuğun istismara uğradığı Ensar Vakfı olayıyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu, Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Tepkiler sürerken, bazı STK temsilcilerinin toplanıp Sultanoğlu'na moral ziyaretinde bulunmaları sosyal medyayı hareketlendirdi. İşte o yorumlardan bazıları:...

Şanlıurfa Milli Eğitim müdürlüğüne atamayla ilgili sosyal medyada tepkiler dinmiyor. 

Şanlıurfa'lı vatandaşlar urfaya atanan Milli Eğitim müdürü kararının iptal edilmesini istiyor.

Mahmut Nedim Polat: Bu sözde gövde gösterisi kime.? Eminim Urfa halkı gerçek Urfalılar en güzel cevabı verecektir. Bu utancınızla kalacaksınız. Sayın Kent Konseyi başkanı bu sözde STK’lar Urfa’nın geri kalmışlığı için böyle mücadele etseler. YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIK.

Devrim Aybar Yazar: Neden şaşırıyoruz anlayamadım biz zaten bu değil miydik; önümüze koyulan her şeye koşulsuz biat eden.

Belkız Necla KORKUT: Günlerdir yazıldı, çizildi, gerekli, gereksiz tüm merciler konuştu. Halk tepkisini ortaya koydu da, halkın vekilliğini yapan Vekiller bu konu hakkında yeterince tepkilerini ortaya koydular mı? Çünkü günlerdir istifa etmesi beklenen kişinin aksine tebrik alması, ilginç bir durum !!

Ali Bucak: Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürü görevden alınmadığı müddetçe çocuğumu okula göndermeyeceğım.

Bilal Tekatlı: Urfa kamuoyu bir kez daha STK ihanetine şahitlik etti. Bugüne kadar Eğimde, sağlıkta, enerjide,yolsuzlukta, hırsızlıkta, yoksullukta,uyuşturucu satışı, fuhuş, kadın cinayeti,çocuk istismarı,uçak seferleri, tarım işçileri,velhasıl şehrin yararına olan hiç bir konuda bir araya gelip fikir beyan etmemiş tepki göstermemişlerdir. Ama; kartondan çin seddini yıkmak, bir konseri iptal ettirmek, ırz düşmanlarına sahip çıkmak, memlekete faydası olmayan konularda bir araya gelen din tüccarlarını artık bu şehir tanıyor ve ona göre muamele edecektir.

Mustafa İsmet Üçeş: Urfa'ya ne oldu, genleri mi bozuldu. Yanlışa sahip çıkmak yanlıştan daha büyük bir kabahat

Ferhat Özer: Özellikle sizden beklenen memleketin eğitim sorunu, derslik açığı, Okullar açılacak okullara TYP müjdesi, atanamayan öğretmenler, 10 bin öğretmen açığı, PİKTES'li öğretmenler ile ilgili açıklama bekliyordum. Eğitimin niye bu seviyeye geldiğini şimdi anlıyorum.

Sedat Güler: Monalisa tablosu değil, Şanlıurfa'nın utanç tablosu. Şehirdeki intihar, taciz, kan davası, yoksulluk, uyuşturucu, torpil gibi vakalara ses etmekten korkan korkaklar grubu. Memleket sizi unutmayacaktır. Bir Urfalı olarak kendilerine hakkımı helal etmiyorum.

Ali Duhan Boz: 'KURU KARABALIK› Şanlıurfa'nın onlarca problemi varken kuma yatan Kent Konseyi, Şehre istenmeyen bir bürokrat atanınca hemen 'hayırlı olsun'a gider. Siz önce DEDAŞ'ın önüne gidin, Mevsimlik işçilerin yanına gidin. Gidilecek yer çok ama gidecek Kent Konseyi yok.

Selahattin Faruk Bozdağ: Toprak utandı çocukları bağrına basarken, Kuşlar utandı masmavi gökyüzünde süzülürken, Ağaç utandı, çiçek utandı, bu neyin nesi diye...! Gül utandı rengini kan kırmızıdan aldı diye, Barış utandı kanatlarına ölü çocuklar takıldı diye, bir insanoğlu utanmadı yaptıklarından.

Emine Aynur Melik: Hep esen rüzgardan taraflar .Bana dokunmayan yılan bin yaşasın görüşündedirler. Kendilerine dokunmayan yılan bir müddet sonra kendilerine de dokunacaktır ama bunun farkında değiller.

HALKIN SESİNİ KESİYORLAR

Öte yandan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımların yoruma kapatılması da eleştirikonusu oldu. CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Sosyal medya hesabından bu duruma şu yorumu getirdi:

''Bu durum katılımcılık ilkesine aykırıdır. Sosyal medya paylaşımlarının altına yapılan yorumlar, dilek, istek ve şikayet kutusu işlevi görmektedir. Kamu kurumları, sosyal medyada da şeffaf davranmalıdır. Düşünün Milli Eğitim Bakanlığı, kendi Twitter paylaşımlarına yorum kısıtlaması getirmezken, Asım Sultanoğlu’nun yönetmeye başladığı Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ise vatandaşın yorum yapmasını engelliyor, halkın sesini kesiyor.

Kaynak: Urfabirajans

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum