Başkan Beyazgül'den Şanlıurfa için Önemli Açıklamalar;

Başkan Beyazgül'den Şanlıurfa için Önemli Açıklamalar

Şanlıurfa haber; Başkan Beyazgül'den açıklama...

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Beyazgül, Özdiker Haşimiye Kuyumcular Çarşısı, turizm yolu, deprem çalışmaları, Urfa’da selin bilançosu, Balıkayağı Bulvarı ve konut projesi, anketlerdeki Urfa halkının memnuniyet oranı ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

ÖZDİKER HAŞİMİYE KUYUMCULAR ÇARŞISI


Beyazgül, projesi sürümceme de olan Özdiker Haşimiye Kuyumcular Çarşısı esnafına tahliye yazılarının gönderildiğini belirterek, en düşük dükkân – işletme kamulaştırma bedelin 360 bin lira olduğunu açıkladı.


Eyyübiye’deki turizm yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyazgül, müteahhit firmaya bir aylık bir süre verdiğini belirterek,”En kısa sürede yolun bitirilmesi için canla başla çalışıyoruz.”


Sel ile birlikte yollarda 700 milyon liralık bir maddi zararın meydana geldiğini belirten Beyazgül, diğer eksiklik ve sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını ifade etti.


BALIKAYAĞI BULVARI


Ayrıca yapımı yılan hikayesine dönen Balıkayağı Bulvarı ile ilgili açıklama yapan Beyazgül, projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek müteahhit firmanın Urfa’ya gelip çalışmalara başlayacağını açıkladı.


ANKET ÇALIŞMALARI


Depremden önce bir anket yaptırdıklarını ve memnuniyet oranının yüzde 56 olduğunu dile getiren Beyazgül, en son olarak da yaptırdıkları ankette oranının yüzde 60 olduğuna dikkat çekti.


‘URFA’NIN KONUT SORUNU’


Temeli atılacak konut projesi ile ilgili müjdeler veren Beyazgül, şöyle konuştu:”Toplamda 25 bin konutun yapılacağı Kuzey Şehir Konut Projesinin ilk etabının temelini 30 Ağustos’ta atacağız. Şimdi ilk etapta yapacağımız 2 bin 500 konutun temeli 30 Ağustos’ta atacağız. Artık orada konutlar yükselmeye başlıyor. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Burada toprak mülkiyeti bize ait olduğu için halkımıza da ucuz bir fiyata satacağız. Tabi burası etap etap yapılacak. Toplamda 25 bin konut yapacağız. Binalar zemin artı 5 kat olacak. Burası birçok ilçe büyüklüğünde bir yer olacak. 92 bin nüfus buradan yaralanacak. Burası 1000 hektarlık bir alan.”


‘ÖZEL ÜNİVERSİTE’


Özel üniversite çalışmaları ile ilgili konuya değinen Beyazgül, Aşık Öğütçü bölgesinde özel bir üniversite kurulması için de yer ayırdıklarını açıkladı

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum