Urfa'da Hekim Dışı Çalışanlarına Yenidoğan Eğitimi;

Urfa'da Hekim Dışı Çalışanlarına Yenidoğan Eğitimi

Şanlıurfa’da 27-28 Temmuz tarihlerinde kamu ve özel sektördeki 74 hekim dışı sağlık çalışanına yenidoğan bakım eğitimi verildi....


Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Temel Yenidoğan Bakım Programı" kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğana verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla yenidoğana hizmet sunan hekim dışı sağlık personeline eğitimler Şanlıurfa’da da sürüyor.

Program kapsamında, 27-28 Temmuz tarihlerinde kamu ve özel sektördeki 74 hekim dışı sağlık çalışanına yenidoğan bakım eğitimi verildi. Eğitime ebeler, hemşireler ve paramedikler katıldı.

Eğitim Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Çeküs Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu, Türkiye'de yazın temel yenidoğan eğitimi yapan tek ilin Şanlıurfa olduğunu belirterek, “Özellikle burada kamu özel ve üniversiteyi birlikte değerlendiriyoruz ve bu birlikte değerlendirmemizde temel gayemiz tüm kurumlarımızda aynı şekilde bilimin öngördüğü ve Sağlık Bakanlığının politikalarına uygun bebeklere, annelere ve davranış şekillerini geliştirmek ve özellikle sağlık alanında istenlik davranış değişikliğini oluşturmaktır” dedi.

İki gün süren eğitimlerde katılımcılara yenidoğan sorunları ve çözüm önerileri ile yenidoğan yoğun bakım ve doğumhane kaynaklı enfeksiyonları önleme konularında uzman hekimler tarafından bilgiler aktarıldı.

Kursiyerlerin katılım belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz ile diğer ilgililer tarafından verildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum