Randevu Alanların Dikkatine Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yapacak..;

Randevu Alanların Dikkatine Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yapacak..

Aile Hekimleri iş bırakma eylemi yapacak....

Aile hekimleri iş bırakıyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu bünyesindeki aile hekimleri ve sağlık çalışanları, 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı aldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu bünyesindeki aile hekimleri ve sağlık çalışanları, 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı aldı.

19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) bünyesindeki hekimler ve sağlıkçılar, iki günlük iş bırakma eylemine hazırlanıyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada 1-2 Ağustos’ta aile hekimlerinin iş bırakacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ''Artan enflasyon, mantıksız tavan ve teşvik ücretleri, can güvenliği sorunu, memur maaş zammının yüzde 17.5'ta kalması, yapılacak ek ödemelerin kök maaşa yansıtılmayacak olması gibi açık olan ve disiplin yönünden memur gibi değerlendirilirken iş güvencesinin yok edilebileceği gibi net olmayan alt metin detayları ile çözüm beklenen sorunlar çözümsüzlüğe ulaştı. Vatandaşına kamuda hizmet veren hekimler, ebeler, hemşireler bir nevi ceza ile karşı karşıya bırakılarak aile sağlığı merkezleri tercih edilme anlamında cazibesini yitirdi.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum