Depremzedeler için Yeni Destek Paketi Şanlıurfa'da Faydalanacak;

Depremzedeler için Yeni Destek Paketi Şanlıurfa'da Faydalanacak

Depremzede destek paketi Urfa'da Yerinde Dönüşüm ofisi.. 17 Temmuz’da başlayacak 'Yerinde Dönüşüm'' süreci çerçevesinde Urfa'da da ''Yapım ve dönüşüm ofisleri''nin açılacağı öğrenildi......

Şanlıurfa'ya Yerinde Dönüşüm Ofisi kurulacak..

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, aralarında Urfa'nın da bulunduğu 11 ilde depremzedeleri ilgilendiren yeni destek paketi açıkladı. Özhaseki'nin verdiği bilgiye göre, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verilecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini bin yıllık Anadolu medeniyeti tarihinin en büyük felaketlerden biri olarak tanımlayan Özhaseki, ''11 ilimizi derinden etkiledi. Yaklaşık 14 milyon insan etkilendi ve 50 binden fazla canımızı da toprağa verdik. Bu büyük bir afetti. Bunun altında kalkmakta kolay değildi. Hasar olarak bakıldığı zaman ise 680 bin civarında konut, 170 bin civarında da bağımsız birim olarak tarif edebileceğimiz depo, iş yeri, dükkan vs. yerler tamamıyla yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum