Vergi Borcu Olanlar Dikkat Son Gün Geldi..;

Vergi Borcu Olanlar Dikkat Son Gün Geldi..

Ekonomi haberleri, Şanlıurfatv; Vergi borcu yapılandırması son günü ne zaman?...

Şanlıurfatv Ekonomi Haberleri; Vergi borcu yapılandırma işlemleri için son gün geldi..

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor. Yapılandırılmış borçların ilk taksitinin ödenmesi için son gün ise 31 Temmuz.

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona eriyor. Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamı yapılandırma altına alınabilecek.

Vergi borcu yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak açıklanmış ancak sonrasında süre uzatılmıştı.  Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran’a çekilmiş, ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzatılarak 31 Temmuz olmuştu.

30 Haziran 2023 tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum