Şanlıurfa'da Ekmeğe Zam Gelecek mi Fırıncılar Odası Yok Diyorsa Zam Gelecek;

Şanlıurfa'da Ekmeğe Zam Gelecek mi Fırıncılar Odası Yok Diyorsa Zam Gelecek

Urfa'da ekmeğe zam gelecek mi ? Fırıncılar odası başkanı Karaatlı duruma açıklık getirdi.. Şanlıurfa'da Kurban Bayramı sonrasında ekmeğin zamlanacağı yönündeki söylentileri değerlendiren Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, 'Vatandaşlarımız bu tür haberlere inanmasın, zam gündemimizde yok.''...

Şanlıurfa'da ekmeğe zam gelecek mi ? 

Urfa fırıncılar odası başkanından açıklama..

Devlet destekli 340 lira olan un fiyatı, TMO'nun devreden çıkmasıyla birlikte yüzde 67 artarak 550 liraya kadar çıkmıştı.. Un fiyatlarındaki bu artış, ekmek fiyatlarına zam olarak yansıdı 

Urfa'da bu gelişmeden dolayı 2 Şubat 2023 tarihinde 4 TL’ye yükseltilen ekmek Haziran ayının ilk haftasında 1 lira zamlanarak 5 lira olmuş, gramajlarda değişiklik olmamıştı.

DİĞER İLLER ZAM YAPTI AMA GRAMAJLARI DA ARTTI

Asgari ücret zammının ardından işçilik giderleri gerekçesiyle ekmeğin yeniden zamlanacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu durumu Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı'ya sorduk. Yeni bir zammın şimdilik söz konusu olmadığını söyleyen Karaatlı, 'Bir çok ilde ekmeğin zamlandığı doğrudur. Ancak bir çok ilde tarife değişirken ekmeğin gramajları da arttı. Urfa'da ekmeğe yeni bir zam yapmak gündemimizde yok. Zaten yeni düzenleme yapalı bir ay bile olmadı.  Tekrar ifade ediyorum, vatandaşlarımızın içi rahat olsun, zam falan gündemimizde yok'' dedi. 

UN FİYATLARININ DA BİR RAYİCİ OLMALI

Unda sabit fiyattan yana olduklarını anlatan Karaatlı, 'Gönül istiyor ki TMO yine devrede olsun ve Un Fabrikalarından ucuz un temin edelim, bu imkan ortadan kalktı. Biz un fiyatlarının serbest olmaması ve bir rayiç bedelinin olmasından yanayız. Serbest piyasa şartları bizleri zor durumda bırakıyor. Öte yandan fırıncı esnafımız çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapmak istiyor, işçilik giderleri tabi ki artacak, hayat şartları ortada. Vatandaşlarımızın gelir durumunu da düşünerek yakın zamanda bir fiyat düzenlemesine gitmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum