Aile Ve Gençlik Bankasına Başvuran Herkese 150 Bin Lira Faizsiz Kredi;

Aile Ve Gençlik Bankasına Başvuran Herkese 150 Bin Lira Faizsiz Kredi

Faizsiz Kredi Başvurusu nasıl yapılacak, Evlilik kredisini hangi banka verecek; Faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartları yaz sezonunun açılmasıyla birlikte gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimden önce "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak....

Evlilik Kredisi Nedir? 

Evlilik Kredisi başvurusu nasıl yapılır? 

Evlilik Kredisi Faizsiz mi ?

Faizsiz Kredi Evlilik kredisini hangi banka verecek ? Bu soruların cevapları Şanlıurfatv haber sitemizde..

Evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihlerine ilişkin son dakika gelişmeleri yeni evlenecek olan çiftler tarafından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesinde yer alan devlet destekli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi, yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından karşılanacak. İki yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli destek paketine ilişkin olarak "150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler, kimler alabilir ve hangi bankalar veriyor?" sorularına yanıt aranıyor.

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulundu.

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER, YAŞ SINIRI VAR MI?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

125 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

125 bin TL evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla gerçekleşecek. 48 ayda belirtilen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani iki yıl herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

VADESİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde açıklanan evlilik kredisi başvuru tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum