Şanlıurfa Şehir Plancıları Urfa Büyükşehir Belediyesine Dava Açtı;

Şanlıurfa Şehir Plancıları Urfa Büyükşehir Belediyesine Dava Açtı

Şanlıurfatv haber; Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projesini ‘Betona boğma girişimi’ diye nitelendirerek dava açtı. Oda Başkanı Selim Açar, 2 katlı yapıların 13 kata çıkarılıp 3 bin 500 ek nüfus getirdiğinin altını çizdi....

Şanlıurfa'da 2 Katlı yapılar 13 Kata çıkarılıp 3500 ek nüfus getirilmesine Şehir Plancılarından dava..

Yürütülen dava kapsamında Karaköprü ilçesinin Alibaba Mahallesini ziyaret eden Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar, 2 katlı yapıların 13 kata çıkarılıp 3 bin 500 ek nüfus getirildiğine dikkat çekti. Yerel yöneticileri uyaran Açar, şehre yük olacak yanlışlara imza atmamaları noktasında uyarılarda bulundu. 

2 KATLI YAPILAR 13 KATA ÇIKARILMIŞ

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dün Karaköprü ilçemiz Alibaba Mahallesinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ‘kentsel dönüşüm’! adı altında betona boğma girişimine, açtığımız davanın keşfine katıldık. Yapılan planla 2 katlı yapılar 13 kata çıkarılıp 3500 ek nüfus getirilmiş.

BU PLAN KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL !

İlk okul, orta okul, lise alanı yok, sosyal kültürel alanlar yok, pazar alanı yok, teknik alt yapı alanı yok, spor tesis alanı yok, yeterli park yok, eklenmiş herhangi bir donatı alanı da yok! Vatandaşımıza reva görülen bu plan kabul edilebilir değil. Böyle bir dönüşümde YOK!

HUKUKA İNANCIMIZ TAMDIR

Daha önce kazandığımız davalar gibi; şehrimiz için bu davayı da kazanacağımıza ve hukuka inancımız tamdır. İdarecilerimizin şehre yük olacak bu tür yanlışlara imza atmamasını tavsiye ediyoruz. Halkımıza saygıyla duyurulur..”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum