Şampiyon Şanlıurfaspor'a PFDK'dan Ceza;

Şampiyon Şanlıurfaspor'a PFDK'dan Ceza

Şanlıurfaspor'a ceza...

Şanlıurfaspor'a ceza..

PFDK, TFF 2. Lig play-off müsabakalarında oynadığı 24 Erzincanspor ve 1928 Bucaspor karşılaşmalarındaki saha olayları ve talimatlara aykırılık nedeniyle Şanlıurfaspor’a toplam 188 bin lira para cezası verdi.

Şanlıurfaspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig play-off karşılaşmalarında oynadığı 24 Erzincanspor ve Bucaspor 1928 maçları sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti.

Kararları açıklayan PFDK, Şanlıurfaspor’a ceza yağdırdı.

PFDK, 11 Haziran’da oynanan Şanlıurfaspor-24 Erzincanspor arasında TFF 2. Lig play-off müsabakasında, Şanlıurfaspor’un, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 52 bin lirayla, aynı müsabakada Şanlıurfaspor kulübünün stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 52 bin lirayla, yine aynı müsabakada Şanlıurfaspor kulübünün, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 21 bin lirayla, stadyumda müsabakanın tamamlanmasını sağlayacak bir yedek güç sisteminin çalışır durumda bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14 bin lira para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Şanlıurfaspor, 24 Erzincanspor maçındaki ihlallerinden dolayı aldığı ceza toplamda 139 bin lira oldu.

FİNAL MAÇI NEDENİYLE DE CEZA YEDİ

Şanlıurfaspor, 15 Haziran’da Konya’da oynanan 1928 Bucaspor play-off final maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42 bin lira, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleşmesinden dolayı da 7 bin lira olmak üzere toplamda 49 bin lira para cezası verildi.

PFDK, Şanlıurfaspor’a her iki maçtan dolayı toplamda 188 bin lira para cezası verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum