Ehliyet ve Kimliklerde Yeni Dönem İçişleri Bakanı Açıkladı;

Ehliyet ve Kimliklerde Yeni Dönem İçişleri Bakanı Açıkladı

Kimliklerde ve Ehliyetlerde yeni dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini duyurdu: ''Artık ehliyetler de çipli şekilde olacak. İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek"...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetle ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyurdu

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ''İsteyen ehliyetini kimliğiyle birleştirebilir. İsteyen kimliğini ehliyetiyle yükleyecek. Bunun yanı sıra bu cihaza gelmeden önce ehliyetlerin kimliklerimizde bir şey daha yaptık. E imzayı kimliklerimize yükledik.'' dedi. 

Bakan Soylu'nun açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

''Artık noterlere bankalara gittiğimizde kimliğimizi çıkarıp oradaki veznedeki memura vermekten ziyade kimliğimizi elektronik doğrulama sistemine takacağız. Parmağımızı koyacağız. Özellikle dolandırıcılığı, sahteciliği ve bu dürüst insanların mağduriyetini engelleyecek. Diğer taraftan da özellikle yargıyı mahkemelerden kurtaracak ve parmak iziyle birlikte cihaza doğrulatacak aynen kredi kartı gibi kimliğini de geçirecek noterdeki, tapudaki, bankalardaki ve hatta bundan sonra sağlıkta da aynı sistem söz konusu olacak.

Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı.  Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli noktaya geldi, arkadaşlar düğmeye bastı. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Ek bir dersle bunu sağlayabilecekler, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerekmeyecek."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum