Şanlıurfa'da Dilencilere Çözüm Bulunamıyor;

Şanlıurfa'da Dilencilere Çözüm Bulunamıyor

Urfa'da Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, Urfa'nın en işlek noktalarını ve camileri mesken edindi. Zabıta ekiplerinin etkin mücadele yapması isteniyor...

Ramazan Ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramını fırsat bilen dilenciler, vatandaşın dini duygularını istismar ediyor.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI

Dilencilerin genellikle çocukları kullandıkları görülüyor. Bu konuda denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen vatandaşlardan Şahin Toprak, 'Sokaklarda yürüyemez olduk. Çevremizde dolanıp para almadan rahat bırakmıyorlar. Bazı dilenciler de yeni doğmuş bebekleriyle insanların duygularını sömürüyorlar. Zabıta ekiplerinin bu konuda denetimleri sıklaştırmasını talep ediyoruz” dedi.

İŞLERİ DUYGU SÖMÜRÜSÜ

Ramazan ayında insanların manevi duygularının yoğunlaştığını, dilencilerin bunu fırsata çevirmek istediğini vurgulayan bazı vatandaşlar da; “Bunlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyoruz. Duygu sömürüsüne, insanların iyi niyetinin, yardım etme duygularının istismar edilmesine izin verilmemeli. İnsanlar bilinçlendirilerek bunlara para ve benzeri şeyler vermemesi sağlanmalıdır.. Dilencileri yakalayıp sonra tekrar bırakıyorlar. Ertesi gün yine aynı yerinde onları dilenirken görüyoruz. Mevcut yasalar caydırıcı değil.'' görüşünü dile getirdiler. 

Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum