Şanlıurfa'da 14 Milyonluk İftar Yemeği İhalesine Beltur'dan Açıklama Geldi;

Şanlıurfa'da 14 Milyonluk İftar Yemeği İhalesine Beltur'dan Açıklama Geldi

Beltur Yemek ihalesine açıklama; 14,9 milyon liralık yemek ihalesini alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu BELTUR, sosyal medyada yer alan tepkiler üzerine açıklama yaptı: '13 noktada günlük 15.000 adet yemek veriliyor. Ramazan'da 13 noktada yemek verilmesinin ne sakıncası var'...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin iftar yemekleri için yaklaşık 14 Milyon liralık kebap alım ihalesi yapması gündem olmuş, Ak Partili eski Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, “ Depremsel derken millet can ve mal derdinde iken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede iftar çadırı kurup milyonlarca harcama yapıyor. Bu kadar mağdur insan varken neden halkın parasını mağdurlara harcamayı düşünmezler acaba? Kusura bakmayın ama aklımıza iyimser bir şey gelmiyor.” demişti.

NASIL BİR SAKINCASI OLDUĞU ANLAŞILAMAMAKTADIR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu olan BELTUR'dan gelen açıklamada, şöyle denildi:

''Sosyal medyada çokça yazılan Ramazan’da 14.900.000 TL bedelli yemek ihalesini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı BELTUR şirketimiz almıştır.

Bu ihale kapsamında 12 ilçe ve bir de sel bölgesi dahil olmak üzere 13 noktada günlük 15.000 adet yemek verilmektedir. Yine sahipsiz, engelli ve yaşlılarımıza bizzat evlerine her gün 650 adet yemek (kebap ve kuru yemekler) teslim edilmektedir.

Söz konusu ihaleden elde edilen kazanç yine bağlı olduğumuz Büyükşehir Belediyemize kalmaktadır. Şanlıurfa, halkına ramazanda 13 noktada yemek verilmesinin nasıl bir sakıncası olduğu anlaşılamamaktadır.''

BU KAYNAK DAHA DOĞRU KULLANILABİLİRDİ 

Fırat İnanç adlı bir sosyal medya kullanıcısı BELTUR'un bu paylaşımına; 'En kaba hesapla bu parayla ramazan kolisi dağıtmış olsaydınız 60 bin aileye ramazan kolisi dağıtmış olurdunuz (İhaleye çıksanız daha uygun fiyatlara da gelebilir) Ama siz 15 bin kişinin karnını doyurmayı seçtiniz. Bravo!' yanıtını verdi. 

Çok sayıda kullanıcı da Büyükşehir' kaynaklarının doğru kullanılmadığını savundu.

Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum