Şanlıurfa'lı Gençler Sokak Röportajında Hayal Bile Edemiyoruz..;

Şanlıurfa'lı Gençler Sokak Röportajında Hayal Bile Edemiyoruz..

Şanlıurfa'lı Z kuşağından gençler ekonomiyi nasıl görüyor? Gelecekten ve iş hayatından beklentileri neler? sokak röportajında mikrofonu Urfalı gençlere uzattık...

Urfabir ajansın Sokak röportajında 'Z kuşağı olarak adlandırılan gençlere beklentilerini sorduk. Gençlerin birçoğu ise ülkenin içinde bulunduğu kötü ekonomik gidişattan dolayı bir beklentilerinin kalmadığı görüşünü dile getirdiler.  Gençlerin bazıları ise Türkiye'nin rahatlaması açısından mevcut iktidarın değişmesi gerektiğini savumdular.

İşte o gençlerden bazılarının görüşleri:

PEK BİR BEKLENTİMİZ YOK

Geleceğini aydınlık görmediğini belirten Nurullah Doğan, “Bizim pek bir beklentimiz yok, her şey ortada zaten” dedi.

GELECEĞE HUZUR VE GÜVENLE BAKAMIYORUM

Lise öğrencisi İsa Güzeller , “Bu kötü ekonomiden ötürü hiçbir beklentim yok. Bu nedenle geleceğe huzur ve güvenle bakamıyorum” sözlerini kaydetti.

ASGARİ ÜCRETİN DE ARTIRILMASI LAZIM

Ekonominin düzelmesi gerektiğine dikkat çeken Mahmut Ilgaz, “Benim en büyük beklentim seçim sonrası ekonominin düzelmesi, Türkiye’nin yaşanabilir bir hale gelmesidir. Bunun yanı sıra asgari ücretin de artırılması lazım” çağrısında bulundu.

ESKİDEN BİR EV YA DA BİR ARABA ALMA GİBİ HAYALİMİZ AMA…

Önceden bir hayallimiz vardı diyen Müslüm Badıllı, “Pek bir beklentimiz kalmamış, genel olarak yani bu hükümetten bir beklentimiz kalmamış. Türkiye’de eskiden bir ev ya da bir araba alma gibi hayalimiz vardı şu an ki sisteme göre ise onu artık hayal bile edemiyoruz. Tek istediğimiz bir an önce bu hükümettin değişmesidir. Yani başa daha farklı bir insanın gelmesidir” şeklinde konuştu.

KAFEYE GİDİP ÇAY İÇMEK BİLE LÜKS OLDU

Mevcut hükümetin devam etmesi halinde her şeyin daha kötüye gideceğini savunan Ramazan Göçmez, “Bir beklentimiz şimdilik yok. Eğer bu iktidar kalmaya devam ederse hiçbir beklentimiz kalmayacak. O yüzden dilimiz suskun. Siyaset konuşacağız diyeceğiz, yaşım 19, ben burada eğitimimi düşüneceğime burada siyaseti yani bize kimin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu şartlarda kafeye gidip çay içmek bile lüks oldu artık. Bu ülkede artık bir şeylerin değişmesi lazım. Bu ülkenin artık cahil insanlarla yönetilmemesi lazım” diye konuştu.

EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ NİTELİKLİ BİR EĞİTİM

Son olarak mikrofonlarımıza konuşan Cevher Elçi de, “En büyük beklentimiz nitelikli bir eğitim, herkes için adalet ve eşitliktir. Gençler bu ülkenin geleceğidir, dolayısıyla gençler için daha iyi bir ortam hazırlanması gerekiyor. Çünkü ülkenin geleceği açısından gençler çok iyi bir rol alıyor. Kültür ve sanat anlamında kendilerini geliştirmeleri için daha büyük olanakların sağlanması gerekiyor. Yaşıyoruz ama niçin yaşıyoruz? Yemek yemek, uyumak gibi faktörler yaşamak değil ki. Sinemaya gitmek, dışarda bir yemek ya da bir çay içmek bunlar lüks değildir. Ne yazık ki bu saydıklarımın hepsi şimdi de lüks olmaya başladı”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum