Suruç'ta ki Depremzedeler Konteyner Ev İstiyor;

Suruç'ta ki Depremzedeler Konteyner Ev İstiyor

Şanlıurfa Suruç'ta depremzede aileler konteyner ev talebinde bulundu...

Suruç’ta konteyner ev talebinde bulunan depremzede aileler, taleplerinin yerine getirilmesi konusunda yetkililerden destek bekliyor.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde bulunan kentlerde konteyner evler kurulup birçok aile yerleştirildi. Ancak Suruç’ta hala çadırlarda kalıp mağdur olan aileler var.

Şanlıurfa-Gaziantep yolu üzerinde Suruç’a bağlı kırsal Ağırtaş Mahallesi’nde bulunan depremzede on aile hala çadırlarda yaşıyor. Aynı soyismi taşıyıp yakın akraba olan aileler, depremde 3 ferdini kaybederken, ailelere mensup 4 kişi de yaralı olarak kurtulmuş.

Ailelerin bir üyesi olan Serhat Ateş, yaptığı açıklamada, depremin ardından yetkili kurumların sadece enkazı kaldırmakla yetindiğini, başka herhangi bir çalışma yapmadığını savundu.

Toplam on ailenin mağdur olduğunu belirten Ateş, “Gidip gelen yok. Herhangi bir yetkili gelmiyor. Hala çadırlarda yaşıyoruz. Konteyner gelmedi. Bakanlıklara bağlı kurumları aradığımızda ‘biz ilgilenmiyoruz’ diyorlar. Belediye ve kaymakamlığa gittiğimizde, detaylı bir bilgi vermediler. Bizim için bir yer belirtme yok. Valiliği aradım. O da, ‘şehirciliği arayın’ dedi. Çevre şehircilik bakanlığını aradım. Bana, ‘şu an biz yer belirtmeye bakmıyoruz’ dediler” ifadelerini kullandı.

Antep’in köylerinde bir hafta sonra evlerin anahtarı teslim edileceğini hatırlatan Ateş, “Biz de değil anahtar teslimi, evlerin nereye yapılacağı, yapılıp yapılmayacağı bile belli değil” diyerek sitemde bulundu.

Ateş sel baskınlarında da çadırların alttan sızdırmaları nedeniyle olumsuz etkilendiklerini belirterek, yetkili kurumların bir an önce seslerini duyup gerekli işlemleri yapmalarını istedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum