Karaköprü'de Yaz Hazırlığı Parklarda Çalışmalar Yapılıyor;

Karaköprü'de Yaz Hazırlığı Parklarda Çalışmalar Yapılıyor

Karaköprü'de yaz ayları için parklarda çalışmalara devam ediliyor...

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeni yapılan parklarda gübreleme ve ağaçlandırma çalışmaları yaparak vatandaşların yaz aylarında zaman geçirecekleri yeşil alanları hazırlıyor.

Karaköprü Belediyesi yaz aylarına yapılan hazırlıklar kapsamında ilçede yapımı tamamlanan parklarda gübreleme ve çimlendirme çalışması yürütüyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Doğukent Mahallesinde bulunan parklarda mevsim çiçekleri ekimi, çim biçme, park oturma ve oyun grupları onarımı gibi çalışmalarla parkları yaza hazırlıyor.

Ekiplere tüm parklarda sorun kalmaması adına çalışmaları hızlandırmaları talimatı veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ekiplerden yeni yapılan parkların yaz aylarına yetişmesi için çaba göstermelerini istedi.

Her yıl Karaköprü’ye önemli oranda yeşil alan kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Baydilli, 2023 yılında da yeni park kazandırma çalışmalarının yanı sıra yeni parkların yaz aylarında vatandaşların kullanımına hazırlanması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Yapımı tamamlanan parkların da yaz aylarına yetiştirilmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Baydilli, park çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Karaköprü’yü daha yeşil ve yaşam alanları fazla olan bir ilçe yapma hedefimiz kapsamında yeşil alan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında 150 bin metrekare alanda 24 yeni parkı ilçemize kazandırdık ve 2023 yılında da planlamamız dahilinde yaklaşık 100 bin metrekare alanda 20 yeni park daha yapıp yeşil alan oranımızı katlayacağız. Bu doğrultuda yapımını tamamladığımız parklarımızı da yaza yetiştirmek için park ve bahçeler ekiplerimiz yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Yeni parklarda ağaçlandırma, gübreleme ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yaz aylarında insanların oturup dinlenebileceği yeşil alanları oluşturmayı planlıyoruz.”

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından park düzenleme, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları yeni parklarda ve bakım yapılması gereken tüm parklarda gerçekleştirilecek.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum