Fakıbaba'dan Abide Kavşağı Açıklaması Eğer İhmalim Var ise..;

Fakıbaba'dan Abide Kavşağı Açıklaması Eğer İhmalim Var ise..

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, sel felaketinde 8 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı'nda ihmalinin olmadığını belirterek "Eğer ihmalim varsa, cezaevine girmeden vicdanım rahat etmez" dedi....

Adıyaman ve Şanlıurfa'yı etkileyen sel nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde adeta göle dönen ve 8 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Abide Köprülü Kavşağı tartışma yarattı. 8 kişinin yaşamını yitirdiği bölgeyle ilgili bazı iddialar gündem oldu.

Fakıbaba iddialara yanıt verdi

Canlı yayınına bağlanan İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

"İhmalim varsa, cezaevine girmeden rahat edemem"

Canlı yayında soruları yanıtlayan Fakıbaba, Abide Kavşağı'nda ihmalinin olmadığını vurgulayarak "Eğer ihmalim varsa, cezaevine girmeden vicdanım rahat etmez" dedi.

Sel öncesi yapılan uyarılara da değinen Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Peki soruyorum, 13 Mart'ta uyarı geldiğinde niye hiç önlem alınmadı. Okullar tatil ediliyor da vatandaşlara niye sokağa çıkma yasağı getiriliyor. Veya niye denmiyor ki alt kattaki zemin kattaki evler boşaltılsın denmiyor. Yani 9 sene önce belediye başkanlığı yapmış Ahmet Fakıbaba mı bunlara karar verecek? Yoksa o ilin sorumlusu olan yerel yöneticiler mi karar verecek? Ben sizden önce birkaç tane televizyon kanallarıyla görüştüm. Buradan suç duyurusu bulunuyorum. Bu insanlar bizim canımız. Eğer bunda Fakıbaba'nın ihmali varsa, Fakıbaba zaten cezaevine girmeden vicdanen rahat edemez. Daha açık nasıl konuşabilirim.

''Hakikaten suçlu kim varsa bunun araştırılması lazım. Farz edelim ben hatalı işler yaptım. Bakın AFAD ne yapıyor, 2021 yılında Şanlıurfa Afet Risk Azaltma Planı olarak uyarı gönderiyor: Dikkat edin bu derelere. Peki 2021'de böyle bir uyarı gelmiş, Fakıbaba o anda yerelde sorumlu bir insan mıdır? Yerel niye önlem almamış. Kardeşim insanların hayatlarını kurtaracak şekilde yapılan projelere para vereceksin. Ben olsam ilk derenin kenarındaki evleri alır kamulaştırırım. Bu 20 kişinin canını ben soruyorum. Bu insanlar neden öldü? Tedbirsizlikten öldü. Çünkü derenin ağzı kapalıydı, bunu açmadılar dere taştı. Taştığı için su Abide Kavşağı'na geldi. Abide Kavşağı'nın mazgalı kapalı olduğu için su tahliye edilemedi.''dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum