Sel Felaketinden Sonra Bakanlar Son Durumu Paylaştı;

Sel Felaketinden Sonra Bakanlar Son Durumu Paylaştı

Şanlıurfa'da sel felaketinden sonra yaşanan son durumu Bakanlar paylaştı....

İçişleri Bakanı Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Şanlıurfa'da sel felaketinde gelinen son durumu paylaştı.

ŞANLIURFA -İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şanlıurfa’da 10 bin 686 personel çalışmaları yürütüldüğünü kaydeden Bakan Soylu, “810 ulaşım aracı görev yaptı. Şanlıurfa dışından 40 belediye aracı ve personelleriyle burada görev yaptılar. 13 konut ağır hasarlı ve yıkılma konumuna geldi. 812 araç hasar gördü. 1499 eşya hasar gördü. 1161 vatandaşımıza can suyu olarak AFAD tarafından 10'ar bin lira olmak üzere 25'er bin lira yardım yapıldı. İş yerlerine de 10'ar bin lira can suyu ödemesi yapıldı.  Arkeoloji Müzesinde 40 bin eserin tahliyesi tamamlandı” dedi.

KİRİŞÇİ: SIRRIN VE KARAKOYUN DERESİ'NDE DERE ÜSTÜ AÇILMASI ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYACAĞIZ

Bakan Kirişci de yaptığı açıklamasında, “Şanlıurfa'mızda 16, Adıyaman’da 3 toplamda 19 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kamu olarak 98 iş makinası, 55 arasözümüz, 150 orman çalışanımız olmak üzere sahada hizmet veriyorlar. Sırrın ve Karakoyun Deresi'nde dere üstü açılması çalışmalarını tamamlayacağız. Bundan sonra yapılmasını istediğimiz derelerin belirli altgeçit altından geçiyor olmasını dikkate alarak yeni projelendirme çalışması içerisindeyiz.

BAKAN NEBATİ: YÜZDE 90 ÜZERİNDE İŞLEMLER BİTMİŞ DURUMDA

Bakan Nebati ise, “Yüzde 90 üzerinde işlemler bitmiş durumda. Bundan sonraki aşama DSİ başta olmak üzere belediyelerle yapılacak çalışmalardır. Tahammülümüz yok. Bundan sonra aynı senaryonun yaşanmaması için önlemleri almamız gerekiyor. Hasarların tespit edilmiş olduğu, sokakların ve evlerin yaşanılır halde olduğu bir günle İnşallah Ramazan ayına girmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum