Deprem Uzmanından Şanlıurfa için Önemli Açıklama;

Deprem Uzmanından Şanlıurfa için Önemli Açıklama

Deprem uzmanı Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Şanlıurfa için önemli açıklama. Şanlıurfa Deprem bölgesi için rahatlatan açıklaması...

Türkiye son günlerde adeta bir deprem fırtınası yaşıyor. Uzman isimler riskli bölgeler için peş peşe uyarı yaparken Jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Şanlıurfa için rahatlatan açıklama geldi. Ercan, “Tüm ilçeleriyle 3 ile 4. derece deprem bölgesinde olup çok güvenlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Yaşanan felaket deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkemizde deprem tartışmaları yeniden alevlendi. Vatandaşlar fay hatlarının geçtiği noktaları ve güvenli yerleri araştırmaya başladı.

Şanlıurfa’nın kaçın derecede deprem bölgesinde olduğu çok araştırılan bir konu oldu.  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden Şanlıurfa için rahatlatan açıklamalarda bulundu.

“TÜM İLÇELERİYLE 3 İLE 4. DERECE DEPREM BÖLGESİNDE OLUP ÇOK GÜVENLİDİR”

Ercan, sosyal medya hesabından Şanlıurfa için yapmış olduğu paylaşımda, şunları ifade etti:

“Şanlıurfa Bozova ile Harran Kırıkları, ayrıca DAK ile ÖDK etkisindedir. Başkent odaklı M6,4’e kadar depremler 500 ile 1000 yılda bir olur. Tüm ilçeleriyle 3 ile 4. derece deprem bölgesinde olup çok güvenlidir.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum