Deva Partisi il Başkanı Tüysüz; Canlı Hayvan Pazarının Kapatılmasında Kuşkumuz Var..;

Deva Partisi il Başkanı Tüysüz; Canlı Hayvan Pazarının Kapatılmasında Kuşkumuz Var..

DEVA Urfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, Şap hastalığı tedbirlerini yorumladı: 'En büyük kuşkumuz her işte dönen rantın burada da dönme endişesi! Umarız çok ciddi bir risk yoktur''...

Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA)  Urfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, hayvan pazarları ve şehirler arası hayvan hareketleri ve nakli için uygulanan tüm illeri kapsayan Şap hastalığı tedbirlerini değerlendirdi. Tüysüz, “Umarız bu risk barındırmayan basiretsizce bir tutumun ürünü olsun” dedi. 

TEDBİRLERLE RİSK ARASINDA BİR ÖLÇÜLÜLÜK OLMALI

İl Başkanı Tüysüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aynı anda 81 ilde tüm hayvan pazarlarını kapatacak ve tüm şehirler arasında hayvan hareketi ve naklini durduracak kadar çok ciddi bir hastalığın olmamasını umut ve temenni ediyoruz. Ancak pandemi döneminde dahi bu kadar katı kesin ve keskin bir önlem alınmamış yaşa göre hafta içi hafta sonu ve belli meslek gruplarına çok garip esneklikler tanınmıştı. Alınan karar ve tedbirler ile risk arasında bir ölçülülük olmalı. Anayasadaki tabir ile kısıtlamada Ölçülülük ilkesi; (elverişlilik, gereklilik ve orantılılık)esas olmalıdır.

KUŞKULANMAMAK ÇOK ZOR

Son zamanlarda %30-40 arası artış gösteren et fiyatlarının özellikle ramazan ayı arifesinde tüketimi azaltıcı fiyatı bu gerekçe ve bahane ile belli bir seviyede tutma çabasından kuşkulanmamak çok zor. Ama en büyük kuşkumuz da her işte dönen rantın burada da dönme endişesi! Umarız bu tedbirler düzeyinde çok ciddi bir risk yoktur ve umarız ki her işte olduğu gibi sadece akla geldiği ve kafaya estiği gibi basiretsizce bir davranış olsun.”

AŞILAMALAR HIZLANDIRILMALI

Küçükbaş Hayvancılık Besi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İzzet Çiftçi, Hayvan Pazarlarını kapatmanın bu işten geçimini sağlayan esnaf açısından sıkıntı oluşturacağını söyledi. Çiftçi, 'Pazarların büyükbaşlar için kapanması lazım. Küçükbaş hayvancılığı da kapsamasını doğru bulmuyoruz'' dedi, Çiftçi, Aşılama çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum