Şanlıurfa Müftüsü Açıkladı Depremden Sonra Urfa'da Kaç Cami Yıkılacak;

Şanlıurfa Müftüsü Açıkladı Depremden Sonra Urfa'da Kaç Cami Yıkılacak

Şanlıurfa'da Depremden sonra kaç cami yıkılacak Müftü Tolan açıkladı;...

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, kentte deprem nedeniyle 328 caminin hasar gördüğünü, ağır hasarlı olarak tespit edilen 30 caminin ise yıkımına karar verildiğini açıkladı. Camilerin genellikle minarelerinde çatlaklıkların olduğunu belirten Tolan, en kısa sürede yenileme çalışmalarının başlatılacağını kaydetti.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki iki büyük depremde Şanlıurfa’da hasar gören camilere yönelik çalışmalar ve çevre illere verdikleri desteklere ilişkin BİHA’ya açıklamalarda bulundu.

MÜFTÜ TOLAN: GENELLİKLE MİNARELER ZARAR GÖRMÜŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Şanlıurfa’daki ibadethanelerin de yakından etkilendiğini vurgulayan Tolan, “Şanlıurfa’da 328 camimiz deprem nedeniyle hasar gördü. 30 camimizde de ağır hasar bulunmakta. Camilerde genellikle minareler zarar görmüş. İnşallah en kısa zamanda çalışmalar tamamlanır” dedi.

Tolan, depremde Şanlıurfa’da vefat eden din görevlisi olmadığını söyledi.

Müftülük ve Diyanet İşleri Vakfı imkânlarıyla depremde ağır şekilde etkilenen komşu il Adıyaman’a da destek verdiklerini belirten Tolan, “Depremin ertesi günü sabahleyin Adıyaman’a cenaze ekibi gönderdik. Hem kadın hem erkek sayımızı artırdık. Halkımızın bize emanet ettiği yardımları da Diyanet Vakfı aracılığıyla depremzede kardeşlerimize gönderdik. Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a da ekip gönderdik, destekte bulunduk. Tabi şu an Adıyaman’a olan desteğimiz devam ediyor” diye konuştu.

 

“DEPREMİ DE İMTİHAN MESELESİ İLE BİLMEMİZ LAZIM”

 Allah’ın insanları bu dünyaya imtihan etmek için gönderdiğini vurgulayan Tolan, depremi de imtihan olarak değerlendirmek gerektiğini kaydetti. Tolan, şunları söyledi:

“Dünya malı gelir de gider de ama gelirken de Allah’ın verdiğini bileceğiz, dünya malı giderken de Allah’ın aldığını bileceğiz. Şanlıurfa bu imtihan meselesinde fazlasıyla tecrübesi var. Eyyüp Aleyhisselamın makamı burada. Allah ilk önce ona vermiş, sonra yine almış, sonrasında yine vermiş. Allah-u Teâla hem verir hem alır. Depremi de imtihan meselesi ile bilmemiz lazım. Depremde vefat edenler inşallah şehit olur. Malı gidenler inşallah sadaka hükmüne geçer. Yaralı olanlar inşallah mükâfatını görür. Bu gibi durumlarda kendimize biraz çekidüzen vermemiz lazım. Yaptığımız işlerin sağlam olması, dürüst olması gerekir. Hayatımızda dürüstlüğü şiar etmemiz gerektiğini artık anlamamız gerekiyor. Dua, tövbe ve istiğfar etmemiz lazım”.

ÖZEL HABER  / Bİ-HA



Kaynak: Bİ-HA

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum