Bahçelievler'de ki Patlamayla ilgili Büyükşehir İtfaiyesi Halkımız Korkmasın Diye Açıklama Yaptılar..;

Bahçelievler'de ki Patlamayla ilgili Büyükşehir İtfaiyesi Halkımız Korkmasın Diye Açıklama Yaptılar..

Şanlıurfa Bahçelievler mahallesinde ki patlamayla ilgili Büyükşehir itfaiye dairesinden açıklama geldi. Daha önce paylaşılan rapor 'O resmiyette geçerliliği olmayan ön rapordu' denildi.....

Şanlıurfa Büyükşehir İtfaiyesinden patlamayla ilgili yeni  açıklama

Bahçelievler'deki patlamaya ilişkin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 'Doğalgaz sıkışması' tespiti yapmış,, AKSA ise 'Doğalgaz vanası kapalıydı' açıklaması gelmişti. Yoğun eleştirilerden sonra Büyükşehir İtfaiyesinden yeni bir açıklama geldi: 'O resmiyette geçerliliği olmayan ön rapordu'

Bahçelievler Mahallesinde 20 Şubat günü bir işyerinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına yol açan patlamaya ilişkin Şanlıurfa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığından yeni bir açıklama geldi. 

Açıklamada, patlamanın 'Doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığını belirten İtfaiye raporunun resmiyette geçerliliği olmadığı vurgulandı. 

KESİN RAPORU SAVCILIĞA VERDİK

Şanlıurfa İtfaiyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"20.02. 2023 tarihinde Bahçelievler Kız Meslek lisesi yanındaki Mesçi Apartmanı altında bulunan işyerindeki patlamayla ilgili olarak sosyal medyada gösterilen itfaiye raporu Daire Başkanlığımızın kesin raporu olmayıp Haliliye ilçe istasyonumuzun kullandığı ön rapordur. Resmiyette geçerliliği yoktur. Konuyla ilgili detaylı inceleme yapıldıktan sonra oluşturulan kesin raporumuz savcılık makamlarına teslim edilmiştir. Halkımızın korkması gereken bir durum söz konusu değildir."

Açıklamada, patlamanın neden meydana geldiğine ilişkin bilgi verilmedi

AKSA EKİPLERİ FARKLI NİTELİKLERDE TÜPGAZLARINA RASTLAMIŞTI

Patlama sonrası AKSA ekiplerince yapılan incelemede, söz konusu işyerinde doğalgaz bağlantısının bulunmadığı, daireler boş olduğu için binada doğal gazının komple kapalı olduğu tespit edilmiş, farklı niteliklerde tüp gazlara rastlanmıştı. .

Kartal Kurt (14) ve yabancı uyruklu Wadah Aljamaa (28) adlı kişilerin ölümüne yol açan patlamadan sonra  3 kişi gözaltına alınmış, işyerinin yabancı uyruklu bir kişi tarafından kaçak olarak Doğumevi/Kürtaj Salonu gibi kullanıldığı iddia edilmişti. 


Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum