Şanlıurfa Atatürk Bulvarında Kaç Bina Yıkılacak;

Şanlıurfa Atatürk Bulvarında Kaç Bina Yıkılacak

Urfa Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarı'nda kaç bina yıkılacak? Şair Şevket Mahallesi Muhtarı Ahmet Altun, Tehlike yarattığı için trafiğe kapatılan Atatürk Bulvarında 5 ağır, 1 orta hasarlı bina bulunduğunu, bu binalarda hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi....

Şanlıurfa Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarı ve Bahçelievler’de deprem sonrası yıkılan binaların videoları akıllarda tazeliğini koruyor. Bunlar gibi artçı bir sarsıntıda yıkılma tehlikesi bulunan çok sayıda bina var.  

Urfa Valiliğinin  sosyal  medya hesabından defalarca yapılan ‘Lütfen yüksek riskli, ağır hasarlı ve eski yapılara girmeyiniz. Bu binalardan uzak durunuz’ uyarısının dikkate alınmadığı gözleniyor.

Burada nöbet tutan polislerin sık sık yaptıkları uyarılara rağmen bazı vatandaşların halen devam eden atçı depremlere ve emniyet şeridine aldırmadan ağır hasarlı binaların yakınlarından geçtikleri gözleniyor. 

BİNA KAPILARINI BİLE ÇALMIŞLAR!

Şair Şevket Mahallesi Muhtarı Ahmet Altun, önlem alınması yönünde girişimlerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

”Burada sıkıntı büyük. Muhtar olarak önlem alınması için girişimde bulundum. Haliliye Belediyesi, Çevre Şehircilik kurumuna, onlar da AFAD’a yönlendirdi. Sonuç alamadım. Atatürk Bulvarında 5 ağır, 1 orta hasarlı,  119’uncu sokakta 3 ağır hasarlı bina var. 

Çarşı caddesinde 2 ağır hasarlı bina var, 1 işyerinin kolonu kesilmiş, kirişi kesilmiş, Haliliye Belediyesine bildirilmiş. Tehlike yaratan binalarla ilgili, hırsızlık olaylarıyla ilgili kurumların işbirliğine giderek gerekli önlemleri alması gerekir. Bazılarının bina giriş kapıları, oda kapıları, kombileri, balkon demirleri bile çalınmış.

Artçı depremler halen devam ediyor. Ağır hasarlı binaların bu depremlerde yıkılma riski var, korku içinde yaşıyoruz. Atatürk Bulvarının kapalı olması esnafımızı perişan etti.. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanarak, yıkımsa yıkım, enkaz kaldırmaysa enkaz kaldırma.. Süreç hızlı bir şekilde yürütülmelidir''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum