Şanlıurfa'da Çiftçilerin Borçları 1 Yıl Ertelendi.;

Şanlıurfa'da Çiftçilerin Borçları 1 Yıl Ertelendi.

Bakan Kirişçi; Urfa'da Çiftçilerin borçları 1 yıl ertelendi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir dizi temas ve programa katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Kirişçi, desteklemeler, çiftçi borçları, deprem ve gündeme ilişkin konulara yönelik açıklamalarda bulundu....

Bakan Kirişçi’yi Urfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Valilikteki AFAD koordinasyon toplantısının ardından Bakan Kirişçi, değerlendirmelerde bulundu.

‘ÇİFTÇİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kirişçi, depremin ilk anından itibaren vatandaşlarla birlikte olduklarını ifade ederek 13 bin 597 personellerinin sahada çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Kirişçi, şunları kaydetti: ”Hayvansal üretimimizin aksamasını istiyoruz şu aşamada. Çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. 13 bin 196 ton hayvan yemi dağıttık. 1,5 milyar liralık hayvan yemi desteğinde de bulunacağımızı belirtmek isterim. 41 bin 734 ton ısınma amaçlı olarak odun dağıttık. Çiftçilerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz. Depremde zarar gören işletme ve hayvanların tespitlerini yapıyoruz.”

KREDİ BORÇLARI 1 YIL ERTELENDİ

Depremde telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kanatlıları tespit ettikten sonra bedelsiz karşılayacaklarını ifade eden Bakan Kirişçi,”Amacımız üretim zincirinin kırılmaması.!” diye konuştu. Bakan Kirişçi, deprem bölgesindeki çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini hatırlattı.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ SÜRESİ 8 MAYISA KADAR UZATILDI

Deprem bölgesindeki çiftçilerin kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini açıklayan Bakan Kirişçi, "Bizim bazı iş ve işlemlerimizin belirli takvimleri vardı. Bu takvimler örneğin şubat sonu itibariyle dolmuş oluyordu. ÇKS güncelleme dediğimiz çiftçi kayıtlarının güncellenmesinin 8 Mayısa kadar, 3 aylık OHAL'in süresinin bitimine kadar uzatmış olduk. TMO Toprak Mahsulleri Ofisimiz afet bölgesinde hububat ve baklagil alımında kota ve cins ayrımı yapmadan bu alımları sürdürecek. Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Krediye sübvansiyonlu kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir." diye konuştu..

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum