Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan Depremle ilgili Açıklama  Yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeliyiz;

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan Depremle ilgili Açıklama Yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeliyiz

Urfa Valiliğinden yapılan açıklamada,...

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'dan açıklama 

"Özellikle bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformları üzerinden yanıltıcı paylaşımlar yapılmakta olup, özellikle vatandaşlarımızın bu yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemesini istiyoruz.

Valisi Salih Ayhan, GAMER kriz masasında arama kurtarma çalışmaları ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:


“8000 personel ile sahadayız Etkin ve aktif bir şekilde ilk depremden hemen sonra kriz masamızı kurarak işin başındayız. Yaşadığımız bu doğal afet karşısında el birliği ile üstesinde geleceğiz. 3 milyon’a yakın nüfusu olan bu şehirde bina stoku oldukça fazla. Ama tüm birimlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve tüm kuruluşlarımızla birlikte hızlıca bir koordinasyon kurarak, vatandaşlarımızı güvenli alanlara yönlendirip, arama ve kurtarma çalışmalarını da etkin bir şekilde yapmaya devam ediyoruz.


Özellikle bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformları üzerinden yanıltıcı paylaşımlar yapılmakta olup, özellikle vatandaşlarımızın bu yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemesini istiyoruz. Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin vatandaşlarımıza ekmek ve sıcak çorba dağıtımı devam etmektedir. AFAD ve UMKE ekiplerimiz sahada hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamaya çalışmaktadır.


Toplamda 57 binamız sıkıntılıydı fakat çoğunda durumu düzelttik. Son olarak 4 binamız kaldı. Bu 4 binamızda enkaz altında olan hemşehrilerimiz bulunmakta. Önceliğimiz bu binalarda enkaz altında olan hemşehrilerimizi sağ sağim bir şekilde kurtarmak. Hemşehrilerimizden sabır ve metanet bekliyoruz. Bu süreci birlikte atlatacağız. Bunların yanında hemşehrilerimizden bize yardımcı olmalarını ve özellikle hasarlı binalardan uzak durulmasını istiyoruz. Belediyelerimiz, kaymakamlarımız gerekli çalışmaları yaparak, spor salonlar, düğün salonları, gençlik merkezleri ve camilerimizi halkımıza açtık. Battaniye, ekmek ve sıcak çorba dağıtımını gerçekleştirerek, vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz.


İlimizde hayatı çok fazla olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil. Bizlerde bugün sabaha kadar kriz merkezimiz de, vatandaşlarımıza sahadaki personellerimizle birlikte yardımcı olmaya devam edeceğiz.


Tekrar geçmiş olsun diliyor, ülkemizin ve ilimizin başı sağolsun diyorum."


Öte yandan Şanlıurfa Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerden; hamile, engelli, diyaliz hastası, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olanlar ile 10 ve daha küçük yaşta çocuğu olan kadın personellerimiz 11 Şubat 2023 Cumartesi gününe kadar idari izinlidir

Kaynak: Urfabirajans

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum