Şanlıurfa'da Vatandaş Su Borcunu Ödemek için Altınları Sattım..;

Şanlıurfa'da Vatandaş Su Borcunu Ödemek için Altınları Sattım..

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün geçtiğimiz aylarda suya yüzde 100 zam yapması birçok vatandaşı zor durumda bırakırken, emekli bir vatandaş, aylık kesilmesi gereken su faturalarının kendisine yıllık olarak kesilmesine ve icraya verilmesine isyan etti....

Şanlıurfa'da emekli bir vatandaş su borcunu ödemek için eşimin altınlarını bozdum dedi...

Bazı Belediyelerin, faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara 'Askıda Fatura' benzeri bazı kampanyalar düzenlerken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ŞUSKİ, su borcunu ödeyemeyen vatandaşları ve esnafı icraya verdi.

Camikebir mahallesinde oturan Lütfi Doğan, Belediyenin kendisine aylık kesmesi gereken su faturalarını yıllık kestiğini, daha sonra ise icraya verdiğini belirterek; bu yüzden eşine ait bütün altınları satmak zorunda kaldığını anlattı.

Bu sözlerin ardından uzunca bir iç çeken Doğan; tepkisini şu sözlerle özetledi:

“Kendim emekli bir vatandaşım, Camikebir Mahallesi 1351. Sokakta oturuyorum. Oturduğum evdeki su faturalarım bana aylık olarak hiçbir zaman gelmedi. Bununla ilgili belediyeye gittim ancak sonuç alamadım. 

Yıllık biriken su faturaları yüzünden eşimin altınlarını satmak zorunda kaldım. Dolayısıyla eşimle boşanma aşamasına geldim. Bu konuda çok mağdurum, hatta konuyla ilgili belediyeye bile giderek ‘madem öyleydi neden suyumu kesmediniz, neden bu konuyu bana bildirmediniz’ diye şikayette bulundum. Bana böyle bir kanun yok dediler, yani fatura borcu yüzünden suyu kesmek anlamında. Şayet  su faturalarım bana aydan aya düzenli kesilseydi öderdim” 

Bu mağduriyetten dolayı eşiyle karşı karşıya geldikleri için metruk bir binada intihara kalkıştığını da belirten Doğan; “Oraya gidip kendimi asmak istedim, çevredekiler durumu fark edip müdahale ettiler” dedi.

URFA-BİR AJANS

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • A k / 30.01.2023 19:54

    Suyu kullan kullan kaçak kullan milletin hakkını ye sonra yakalanınca altınları satıyorum de biz aylık kullanım yapıp ödüyoruz ceza yedin suçu atma başkalarına