TÜİK Verilerine Göre Karaköprü İlk 20 İçinde..;

TÜİK Verilerine Göre Karaköprü İlk 20 İçinde..

Karaköprü Haberleri; TÜİK verilerine göre 2022 yılında 10 binin üzerinde konut satışıyla ülke genelinde en fazla konut satılan ilçeler sıralamasında ilk 20 içerisinde yer aldı....

Şanlıurfa'nın hızla büyüyen ilçesi Karaköprü, 2022 yılında Türkiye genelinde en fazla konut satışı yapılan ilçeler arasına girdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en hızlı büyüyen ilçelerinden Karaköprü, 2022 yılında en fazla konut satışı yapılan ilçeler arasına girerek dikkat çekti. Yapılan projeler ve hizmetlerle her geçen gün gelişen ilçe vatandaşların tercihi haline gelirken, TÜİK verilerine göre 2022 yılında 10 binin üzerinde konut satışıyla ülke genelinde en fazla konut satılan ilçeler sıralamasında ilk 20 içerisinde yer aldı.

 

Karaköprü, yeni projeler, yollar, yeşil alanlar ve genel hizmetlerle önemli bir gelişme gösteriyor. Nüfusu da her geçen yıl ciddi oranda artan ilçe, 2021 yılında Türkiye genelinde en hızlı büyüyen 6. ilçe olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Karaköprü'nün her zaman gelişmeye açık genç bir ilçe olduğuna değinen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bu potansiyeli değerlendirip ilçeyi daha modern ve güzel hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Baydilli, şunları kaydetti:

 

"Karaköprü, 2014 yılında ilçe statüsüne kavuştuktan sonra her yıl ciddi oranda bir nüfus artışı gösterdi. Biz de Karaköprü Belediyesi olarak bu büyümeyi hizmetlerle taçlandırıp modern ilçemizi bir marka haline getirmeyi hedefleyerek çalışıyoruz. İlçemize çok güzel projeler ve hizmetler kazandırdık, hem vizyonel projelerle ilçemize farklı bir çehre kattık hem de hizmet noktasında gece-gündüz çalışarak artan nüfusun gerisinde kalmamaya gayret ettik. Bunun sonucunda da ilçemiz en fazla tercih edilen, konut yatırımı olan ve konut satışı gerçekleşen bir bölge oldu. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hizmetleri artırarak ilçemizin büyümesine ve daha modern bir ilçe hedefine katkı sağlayacağız. İlçemizi tercih eden değerli vatandaşlarımıza ve Karaköprü’de yatırım yapan yatırımcılara çok teşekkür ediyorum."

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2021 verilerine göre Karaköprü’nün nüfusu 252 bin 158.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum