Şanlıurfa'da Seçimler Hareketli Geçecek Milletvekili mi Olacak Büyükşehir Adayı mı;

Şanlıurfa'da Seçimler Hareketli Geçecek Milletvekili mi Olacak Büyükşehir Adayı mı

Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba ne evet diyor ne de hayır Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığını mı istiyor...

AK Parti üyeliği ve milletvekilliğinden istifası sonrası İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba seçim startını verdi. Kulisler ise Fakıbaba'nın bundan sonraki siyasi kariyerini konuşuyor. Fakıbaba’nın genel merkez teklif etse bile milletvekili adaylığını kabul etmeyeceği ve asıl istediğinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı olduğu iddia ediliyor. Bu da, kentteki seçim rekabetinin ne kadar çekişmeli olacağının sinyali...

AK Parti'den iyi Parti'ye geçerek Genel Başkan Başdanışmanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, bugünlerde Urfa kulislerinin en çok konuşulan öznelerinden biri. Merak edilen ise Fakıbaba'nın bundan sonraki hedefi...

Fakıbaba, 20 Ekim 2022'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “AK Parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini" açıkladı. Sinyallerini ise Urfa için yapılan atama kararlarına verdiği tepki, Şenyaşar olayındaki duruşu, büyükşehirin kararlarına eleştirileriyle vermiş, "Bundan sonraki partimi halka soracağım" dese de yoluna İYİ Parti ile devam edeceğini açıklamıştı. İYİ Parti rozetini Genel Başkan Meral Akşener'in taktığı Fakıbaba'ya başdanışmanlık görevi verildi. 

Her ne kadar Fakıbaba'nın yol haritası belliymiş gibi görünse de Fakıbaba'nın büyükşehir belediye başkanı olabilmek için istifa ettiği kulislerde konuşulan bir gerçek. Fakıbaba geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklaması ile de kentteki seçim startını verdi. Burada yaptığı "Muhtar, büyükşehir, gönüllü bir iş olur ama yetkiniz olacak. Adınız milletvekili ama bir yetkiniz yok. Benim adım belediye, bakanlık veya başka bir şeyde olmayabilir ama kardeşiniz olarak her yerde olabilirim. Bunun kararını tabii ki ben ve başkanımız verecek. Makam şu bu olmadan ben Urfa’mın hizmetkârıyım" ifadeleri sonrası kulislerdeki görüşler artık yüksek sesle de dillendirilmeye başlandı. Çünkü Fakıbaba büyükşehir belediye başkanlığı fikrini hiçbir zaman net bir ifadeyle reddetmediği gibi konuşmalarının satır aralarında da büyükşehirin adını geçirmeyi ihmal etmiyor. 

Başarılı olacağı bir makamı, başarısız olacağı unvana tercih edeceği bilenen Fakıbaba'nın genel merkez teklif etse bile milletvekili adaylığını kabul etmeyeceği konuşuluyor. Ayrıca Fakıbaba'nın listeye kendisi girmekten çok listeyi oluşturmak için çalıştığı ve kendi ekibini milletvekili yapmak istediği de iddia ediliyor. Bu da AK Partili iken kentin abisi olmak isteğiyle de eş değer bir tavır olarak yorumlanıyor. 

2013 yılında o dönem Başbakan iken Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başkan adayı olarak Celalettin Güvenç'i açıklamış o dönem mevcut Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Eşref Fakıbaba "Şimdi kimden hangi partiden ne teklif gelirse gelsin öleceğimi de bilsem; yüzde 90 kazanacağımı da bilsem aday olmam" demişti. O dönem Güvenç'in, kendisi yerine aday gösterilmesine rağmen gönlünde yatanın büyükşehir belediye başkanlığı olduğu herkesçe yine konuşulmuş, bakanlıktan bile daha öncelikli hayali olduğu biliniyordu. Bu hayali için şuan tüm koşullar olgunlaşmış iken Fakıbaba'nın bu fırsatı kaçırmayacağı düşünülüyor. 

Kulislerdeki bu görüşlerin somut ipucu ise 22 Ocak 2022 Pazar günü Genel Başkan Akşener'in de katılacağı Şanlıurfa 2. Olağan İl Kongresi'nde verileceği tahmin ediliyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum