Şanlıurfa'da Et Fiyatları Tavan Yaptı..;

Şanlıurfa'da Et Fiyatları Tavan Yaptı..

Urfa'da Geçen yıl Aralık ayında 14-150 lira arasında olan etin kilosu Urfa kent merkezinde 170 liraya çıktı. Kasap esnafı bu durumu yükselen maliyetler yüzünden besiciliğin terk edilmesine bağladı...

Urfa'da et fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor. et fiyatları son 1 ayda yüzde 30 arttı. geçen yıl Aralık ayında kilosu 14-150 lira arasında olan koyun etinin kilosu bugün 170 liraya çıkmış durumda. Hem vatandaşlar, hem besiciler hem de Kasaplar dertli. 

Kasap esnaflarından İbrahim Direkli,  yılbaşı itibariyle gelen yükselişten dolayı satışların önemli oranda düştüğünü söyledi. direkli, 'Tüketicinin alım gücü kalmadı, kasaplarda da satışlar yarı yarıya düşmüş oldu. Koyun pahalı, dana fiyatları aşırı yüksek. her gün zam yapıldığı için tüketiciler de tepki gösteriyor'' dedi. 

Sorunun devletin hayvancılık politikasından kaynaklandığını söyleyen Direkli, 'İnsanlar artan maliyetler yüzünden besiciliği bırakıyor. Köyler de hayvan besleyen neredeyse kalmadı. Hayvan ithalatı da başlarsa besicilik tamamen biter. Devletin besiciliği teşvik etmesi, yem desteğinde bulunması lazım.  Son zamanlarda çok sayıda hamile hayvan kesildi, süt danası kesildi. Yazıktır, günahtır. Hükümetin bir an önce hayvancılığa el atması lazım'' ifadelerini kullandı. 

 Urfa'daki marketlerde 1 kilo dana etinin kilosu 180 liraya kadar çıktı. 

Artan et fiyatları lokanta sektörünü de vurdu. Ciğer kebabı yemek artık lüksün ötesine geçti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum