Urfa'da Oksijenle Şifa Dağıtacak Hiperbarik Oksijen;

Urfa'da Oksijenle Şifa Dağıtacak Hiperbarik Oksijen

Şanlıurfa’da iş insanı Hadi Altun’un kurulması için büyük mücadele verdiği Şanlıurfa Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ün araya girmesiyle kente kazandırıldı...

Türkiye’de giderek yaygınlaşan hiperbarik oksijen tedavisi artık Şanlıurfa’da da uygulanabilecek.


Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan hiperbarik oksijen tedavi merkezi kuruldu.


Şanlıurfalı iş insanı Hadi Altun, uzun zamandır tedavi merkezinin kente kazandırılması için mücadele veriyordu. Urfa’da hayırsever bir kişinin de desteğiyle, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ün araya girmesiyle hiperbarik oksijen tedavi merkezi kente kazandırıldı.


Tedavinin hastanede uygulanacak olması Şanlıurfa için ilk olmasının yanında bu tedavi için il dışına başvurmak durumunda kalan hastalar için de büyük önem taşıyor.


Merkezde basınç odası önünde Metin Külünk ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Hadi Altun, “Şanlıurfa Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinin kurulumunda büyük emek sarf eden, vesile olan Sayın Metin Külünk beyefendiye, T.C. Sağlık Bakanlığımıza, tedavi merkezinde emeği olan herkese ve özellikle ismini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız da çok takip etti, teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun inşAllah” ifadelerini kullandı.


Merkezin kurulmasına vesile olan Külünk’ün Urfa’ya gelerek oksijen tedavisi uygulanacak üniteyi gördüğü belirten Altun, “Şanlıurfamıza böyle hizmetler verilecek olmasına sebep olan siyasi kardeşimiz Urfa’ya gelip gördü ve sualtı hiperbarik doktoru için de Ankara’da gerekli yerleri aradı. Allah razı olsun” dedi.


HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİSİ NEDİR?


Hiperbarik oksijen tedavisi, basınç odası içerisinde hastayı deniz seviyesindeki atmosferik basınçtan ( 1 ATA = 760 mmHg.basıncı) 2–3 kat daha fazla bir basınca maruz bırakarak yüzde 100 oksijen solutulması esasına dayanan tedavi şekli olarak biliniyor. Bu sayede kan ve dokularda oksijen miktarı 20 kata kadar yükseltilebiliyor.


HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?


Hiperbarik oksijen tedavisi, diyabete bağlı gelişen ve iyileşmeyen yaralanmalar dışında karbonmonoksit zehirlenmeleri, ani görme ve işitme kaybı, dekompresyon hastalığı, termal yanıkları, ışın tedavisi sonrasında meydana gelen doku hasarı, siyanür zehirlenmesi ve beyin apsesi gibi durumlarda uygulanabiliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum