Şanlıurfa GES Projesi Ne Durumda;

Şanlıurfa GES Projesi Ne Durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen ay Urfa'da müjdesini verdiği GES projesi için ön çalışmalar sürüyor. Vali Ayhan, projeyi nihayete erdirme sürecine girdiklerini bildirdi....

Şanlıurfa GES projesi süreci devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ' Şanlıurfa Yenilenebilir Enerji bölgesi' için başlatılan ön çalışmalar devam ediyor. 

Projede gelinen aşama Şanlıurfa Valiliğindeki toplantıda ele alındı. Valiliğin sosyal medya hesabından toplantıda ilişkin şu paylaşım yapıldı: "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu büyük projenin olgunlaşma ve nihayete erdirme sürecine girdik. Valimiz Salih Ayhan başkanlığında GES Projesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.''

Vali Ayhan'ın bir süre önce yaptığı açıklamaya göre, güneş tarlası 73 bin dönüm üzerine kurulacak ve 14 milyar kilovat saat enerji üretilecek. Toplam 3 etaptan oluşacak projenin sadece bir fazına 4 milyar dolar harcanacak, özel teşebbüslere de açık olacak proje peyder pey ilerleyecek, İlk etap1000 Megavat olarak hedefleniyor.




Akü Fabrikaları, panel üretimleri ve bunun sanayisini geliştirecek yatırımlar da bu projede söz konusu olacak. Totalde de 3 Faz olacak. Bittiği zaman Dünyanın en büyük güneş tarlası olacak. Çiftçilerin enerji fiyatlarını minimize edilecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum