Diş Hekimleri Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa'da Buluşacak;

Diş Hekimleri Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa'da Buluşacak

Mezopotamya Diş Hekimliği Günleri Mart'ta Şanlıurfa’da yapılacak....

Mezopotamya Diş Hekimliği Günleri martta Şanlıurfa’da yapılacak.

2. Mezopotamya Diş Hekimliği Günleri, 3-4 Mart 2023 tarihlerinde Şanlıurfa GAPTAEM Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte çok sayıda bilim adamı sunum yaparken ve çeşitli konularda kurslar da düzenlenecek.

Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem Kaya, yeryüzünün özel ve kadim şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya hazırlandıklarını belirterek şunları dile getirdi:

"Yeryüzünde önemli, özel ve kadim şehirler vardır. Geçmişten günümüze, insanlık kültürünün oluşumuna ve gelişimine mekân olmuş bu kadim şehirler: Batıda Atina ve Roma; doğuda ise İskenderiye, Kudüs ve Urfa’dır. Bu kadim şehirlerden biri olan Şanlıurfa, on iki bin yıllık tarihiyle ‘Kadim Şehirlerin İlki’ unvanını kazanarak, dünyanın en eski kenti, insanlık tarihinin başlangıcı, tüm insanlığın ortak ata yurdu olarak tescil edilmiş olup o günden bugüne canlılığını sürdürebilen muazzam bir şehirdir. Bereketli hilal olarak bilinen Mezopotamya topraklarının içinde yer alan Şanlıurfa; Alimi, din adamı, filozofu, düşünürü, yazarı, şairi, seyyahı, ressamı, sanatçısı, şarkıcısıyla kültürlerin kaynaştığı, yoğrulduğu bir hoşgörü şehridir… En çok peygamberin gelip geçtiği ‘Peygamberler şehridir’ aynı zamanda. ‘Kış turizmi’, ‘Doğa ve yayla turizmi’, ‘Su sporları turizmi’, ‘Kültür ve inanç turizmi’ gibi alanlarda insanların ilgisini çeken ve turizm zenginliği olan bir ildir. Ve şimdi, diş hekimliği biliminde yeni ne varsa; merakla, Anadolu’nun dört bir yanından kendisine gelecek olan misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya hazırlanıyor. Sizleri de bekliyoruz”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum