Şanlıurfa CHP İl Başkanlığına Neden Kayyum Atandı Kılıçdaroğlu Açıkladı;

Şanlıurfa CHP İl Başkanlığına Neden Kayyum Atandı Kılıçdaroğlu Açıkladı

Şanlıurfa Chp haberleri...

Şanlıurfa CHP il başkanlığı ile ilgili Genel Başkan Kemal açıklaması;

Kılıçdaroğlu, ''Şanlıurfa’da yönetimi değiştirdik, fakat mahkemeye gidildi. Mahkeme Ankara’da görülmeye başlandı. Davanın neden Ankara’ya geldiğini anlamış değilim.'' dedi, davaya bakan hakimin bir önceki seçimde Ak Parti'den Milletvekili adayı olduğunu söyledi..

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Milli Birlik ve Beraberlik konulu yemekli toplantısına konuşmacı olarak katılan  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa CHP İl başkanlığına kayyum atanması konusunda dikkat çekici ifadeler kullandı. 

Soru cevap bölümünde,  2023 Cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde Kılıçdaroğlu’nun topluma yansıttığı heyecanın illerde gösterilmediği yönündeki bir soru üzerine sözü Şanlıurfa CHP İl Başkanlığına kayyum atamasına getiren Kılıçdaroğlu, 'şu ifadeleri kullandı: 

DAVAYA BAKAN HAKİM AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI 

“Şanlıurfa’da yönetimi değiştirdik, fakat mahkemeye gidildi. Mahkeme Ankara’da görülmeye başlandı. Davanın neden Ankara’ya geldiğini anlamış değilim. Normalde Şanlıurfa’da görülmesi lazım, Ayrıca bu mahkemede dava neden hep aynı hâkime gelir? Hâkimin bir önceki seçimde iktidar partisinden Milletvekili adayı olduğunu biliyoruz. O da her seferinde kayyum tayin ediyor. Neden oluyor bilmiyorum ama yargıda ciddi bir bozulma var onu biz biliyoruz.”

Dolayısıyla Şanlıurfa’da CHP'yi bir türlü toparlayamadık fakat toparlanması lazım. Gidilip çalışıldığı takdirde Şanlıurfa’da iyi bir potansiyel var. Karamsar değilim düzeltilir.”


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum