Haliliye Devteşti  Semt Polikliniği Açıldı..;

Haliliye Devteşti Semt Polikliniği Açıldı..

Haliliye'de ki bina ilk etapta çocuk hastalara hizmet verecek Devteşti'nde Çocuk ve Kadın Destek Merkezi olarak inşa edilen bina yaklaşık 2,5 yıl önce Haliliye Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığına devredilmişti. Semt polikliniğine dönüştürülen tesis törenle açıldı. Binada ilk etapta çocuk hastalara hizmet verilecek. Diğer bölümler 2023 yılı içinde açılacak...

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Haliliye Semt Polikliniği törenle açıldı. İlçeye sağlık tesis olarak kazandırılan binada ilk etapta çocuk hastalara yönelik poliklinik ve acil sağlık hizmeti verilecek. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: imkânları en verimli şekilde kullanarak, Şanlıurfa’yı günbegün ileriye taşıyacak adımlarla yola devam ettiklerini söyledi. Ayhan, ''Haliliye Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi ve 7/24 hizmet verecek olan Çocuk Polikliniği açılışını yaptık. “Beşerî sermayemizle teknolojik imkânlarımızı birleştirerek, tüm vatandaşlarımıza fayda sunacak Hastanemizin açılışını yaptık. Şehrimize hayırlı olsun İnşallah” dedi.,

Açılışa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül. Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm ve  vatandaşlar katıldı.

Fevzi Demirkol'un Belediye Başkanlığı döneminde Çocuk ve Kadın Yaşam Merkezi olarak inşa edilen bina uzun bir süre atıl kaldıktan sonra Haliliye Belediyesi'nce 2020 yılı Haziran ayında Sağlık Bakanlığına devredilmişti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Semt polikliniğine dönüşen binada, Ağız ve Diş Sağlığı bölümünün Mart ayında açılması planlanıyor, ihtiyaca göre Göz, Kulak Burun Boğaz ve Dahiliye poliklinikleri de düşünülüyor. İlk etapta çocuk hastalara poliklinik ve acil sağlık hizmeti verilecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum