Göbeklitepe Film Festivali tamamladı işte ödül alan filmler..;

Göbeklitepe Film Festivali tamamladı işte ödül alan filmler..

Şanlıurfa'da Göbeklitepe film festivali ödülleri.....

Göbeklitepe kısa metrajlı film festivaline 46 ülkeden 420 film başvurmuştu. 8 Filmin ödüle değer bulunduğu Festivalde, 20 film beyazperdeye yansıtıldı.

Ulusal düzeyde En İyi Film ödülü ‘’Göl Kenarı’’ filmi ile Yönetmen: Aziz Alaca’ya, ‘’Babamın Öldüğü Gün’’ filmi ile en iyi yönetmen ödülü Emre Sefer’e, En iyi senaryo ödülü ‘’Brigitte Bardot (Bricit Bardot)’’la Yönetmen Çağıl Bocut’a verildi.

Prof.Dr.Klaus Schmidt Seyirci Özel Ödülüne ‘’Beni Kırmızıya Boyadın Gittin’’ filmi ile Yönetmen Yunus Emre Bozdoğan layık görüldü.

Uluslararası düzeyde en iyi film ödülü ‘’EMERGENCY’’ ile Yönetmen: Maryam Esmıkhanı’ya, En iyi yönetmen ödülü ‘’MARKO’’ ile yönetmen: Marko Santic’e, en iyi senaryo ödülü ‘’QUARANTİNE’’i ile Yönetmen Majid Mirhashemi’ye verildi.

‘’LEFT HANDED’’ filmi ile Yönetmen Nasrın Mohammadpour Prof.Dr.Klaus Schmidt seyirci özel ödülünün sahibi oldu.

Göbeklitepe Film Festivalinde En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dalında 8 ödül birden dağıtıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Kaytan, film festivali organizasyonun Şanlıurfa’nın tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirterek, organizasyonda emekleri geçenlere teşekkür etti.

Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Direktörü Mustafa Denizdoğan, 46 ülkeden 420 film ile festivale yoğun katılım sağlandığına dikkat çekerek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum