Urfa'da Jandarma'dan Uyuşturucu Operasyonu;

Urfa'da Jandarma'dan Uyuşturucu Operasyonu

Şanlıurfa Jandarma ekiplerinden uyuşturucu operasyonu...

Şanlıurfa’da kent merkezi ve 13 ilçede jandarma ekiplerince komando destekli düzenlenen eş zamanlı operasyonda 95 şüpheli gözaltına alındı. ‘Torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sokakta uyuşturucu satanlara yönelik 3 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelileri tek tek tespit eden ekipler, bu sabah operasyon başlattı. Uyuşturucu üretimi ve ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen "Kökünü Kurutacağız" adı verilen operasyonda kent merkezli 13 ilçede gerçekleştirilen eş zamanlı operasyona 765 jandarma personelinin yanı sıra komandolar ile özel eğitimli narkotik köpekleri katıldı.  Operasyonu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran’ın bizzat katılarak yönetti.

Jandarma ekiplerince kent merkezi ve 13 ilçede 63 adrese yapılan eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda esrar, uyuşturucu hap, kubar esrar, silah ve mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan 95 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Alay Komutanlığına götürüldü. 

Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Öte yandan jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyona destek amaçlı İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Alay Komutanlığına geçti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum