Sondakika Esnaflara Verilecek Kredilerin Detayları Belli Oldu;

Sondakika Esnaflara Verilecek Kredilerin Detayları Belli Oldu

Ekonomi Haberleri; Esnaflara verilecek kredilerin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranlı kredinin ayrıntıları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı Esnaf Destek Kredi Paketi'nin detayları belli oldu. 

Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ne (TESKOMB) bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak, esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması, tapu veya araç teminatı göstermek gerekiyor.

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak.

İş yeri edinme ya da iş yeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1,5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizli kredi kullanabilecek.

Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1,5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizle kredi verilecek.

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.

Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek.

Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.

Tüm krediler Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faizle alınacak. Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum