Şanlıurfa'lı Vekil Tanal Sağlık Bakanına Urfa için Seslendi;

Şanlıurfa'lı Vekil Tanal Sağlık Bakanına Urfa için Seslendi

Şanlıurfa'lı Milletvekili Mahmut Tanal Urfa'da Çocuk Onkoloji doktoru yok......

Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Şanlıurfa’da çocuk onkoloji doktoru bulunmadığı için ailelerin başka illere gitmek zorunda kaldığını belirterek, “Şanlıurfa’ya çocuk onkoloji doktoru göndermek için neyi bekliyorsunuz?” diye Sağlık Bakanı Koca’ya sesledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’daki 11 yaşındaki kan değeri düşen hastanın onkoloji doktoru bulunmadığı için ambulansla Adana’ya götürülmesini sosyal medya hebasından paylaştı.

“Duy artık Fahrettin Koca, duy!” ifadesini kullanan Tanal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ye seslenerek Urfa’ya niçin çocuk onkoloji doktoru gönderilmediğini sordu.

Nüfusu 2,5 milyona yaklaşan Şanlıurfa’da çocuk onkoloji hizmeti sunulması için neden hazırlıkların yapılmadığını yönelten Tanal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kemoterapi alan bu yavrumuz ve daha nice çocuk onkoloji hastalarının, kendi memleketleri Şanlıurfa’da tedavi görme imkanları sıfır! Çünkü Türkiye’nin çocuk nüfus oranına sahip en büyük ili konumundaki Şanlıurfa’nın hastanelerinde çocuk onkoloji uzmanı doktor yok. Bunun yanı sıra cihaz ve diğer sistemler de kurulu değil. Bu yüzden Şanlıurfa’daki onkoloji hastası çocuklar, başka illere gönderiliyor. Şanlıurfalı hastaların önemli bir çoğunluğu, Adana’ya gidiyor. Şu an Adana Çukurova Üniversitesi Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji-Hematoloji Hizmet Binası’na uğrarsanız, her köşede bir Şanlıurfalı hastaya, refakatçiye rastlarsınız. Çünkü Şanlıurfalı anne ve babalar, kendi memleketlerinde sağlık hizmetlerine erişilmediği için hasta çocuklarına şifayı burada arıyor. Adana’da çocuklarına refakat eden Şanlıurfalı aileler, yere yatak yorgan serip günlerce hastane bahçesinde kalıyor.”

ŞANLIURFA’YA ÇOCUK ONKOLOJİ DOKTORU GÖNDERMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Ambulansla götürülme görüntülerini paylaştığı çocuk hakkında da bilgi veren Tanal, “Normalde 20 günde bir tedavi görmesi gerekiyor. İkamet ettikleri Şanlıurfa’da oldukları süreçte kan değerleri aniden düşünce apar topar ambulansla Adana’ya yollanıyor. Anne ve baba, çocuklarının tedavisi için yaklaşık 20 gün Adana’da kalıyor. Baba, tedavinin Adana’da sürmesi nedeniyle işinden olmuş. Ailenin okula giden diğer küçük çocukları, Şanlıurfa’da perperişan halde. Eğer Şanlıurfa’da çocuk onkoloji doktoru ve sağlık hizmeti olsaydı, aileler bu duruma düşmezdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa’ya çocuk onkoloji doktoru göndermek için neyi bekliyorsunuz? Şanlıurfa’da neden çocuk onkoloji hizmeti sunulması için gerekli hazırlıklar yapılmıyor? Allah’tan korkun! Şanlıurfa’nın nüfusu 2 buçuk milyona yaklaştı. 500 binden fazla da Suriyeli sığınmacı var. Şanlıurfa neden sağlıkta üvey evlat muamelesi görüyor? Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Şanlıurfa, sağlıkta daha da geriye gidiyor’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum