Karaköprü Belediyespordan Als hastalarına destek;

Karaköprü Belediyespordan Als hastalarına destek

Şanlıurfa Karbel Karaköprü Belediyespor Als hastası Tahir Kalkan 'a destek...

Karbel Karaköprü Belediyespor futbolcuları, ALS hastalığına dikkat çekmek için Eskişehirspor maçı öncesi ‘ALS hastalığı kişisel değil toplumsaldır’ pankartı açtı.

KARAKÖPRÜ- Karbel Karaköprü Belediyespor futbolcuları ALS hastalığına dikkat çekmek için Eskişehirspor karşılaşması öncesi pankart açtı.   

Beyin ve omurilikte bulunan ve kasların hareket etmesini sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesiyle ortaya çıkan hastalığın henüz tedavisi bulunmuyor.

Karbel Karaköprü Belediyespor futbolcuları da ALS hastalığına dikkat çekmek için Eskişehirspor karşılaşması öncesi ‘ALS hastalığı kişisel değil toplumsaldır’ pankartı açtı.

Pankart açıldığı esnada geçtiğimiz aylarda ALS hastalığına yakalanan Eski Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan’da saha kenarında yer aldı.

ALS HASTALIĞININ TEMEL NEDENİ BİLİNMİYOR

ALS hastalığının günümüzde kesin tedavisi bulunmuyor. Erken tanı ile bazı semptomlar tedavi edilebilirek daha uzun süre kas hâkimiyeti sağlanıyor. Mevcut tedaviler ile hastanın yaşam kalitesi iyileştirilebiliyor.

Bu hastalığa yakalananların yüzde 5’i 20 yıldan fazla yaşarken, hastalığın başlangıcından itibaren hayatta kalma süresi ortalama 4-6 yıl. Ancak, 10 yıl ve daha uzun yaşayan pek çok hasta da var.

Bulaşıcı olmayan ALS’de genetik nedenlerin rol oynadığı düşünülse de, hastalığın temel nedeni bilinmiyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum