Şanlıurfa'da İklim değişikliği ve Eylem Planı Hazırlanma Eğitimleri;

Şanlıurfa'da İklim değişikliği ve Eylem Planı Hazırlanma Eğitimleri

Şanlıurfa'da başladı.. Türkiye Belediye Başkanları Birliği İklim değişikliği ve Eylem Planı Hazırlanma Eğitimleri...

İklim değişikliği ve Eylem Planı Hazırlanma Eğitimleri Şanlıurfa'da başladı

Kamu ve Sivil Toplum işbirliği ile Belediyelerde iklim değişikliği ve Eylem planı hazırlanma Eğitimleri Şanlıurfa'da özel bir otelde yapıldı.

Türkiye Belediye Başkanları Birligi tarafından düzenlenen " Kamu ve Sivil Toplum işbirliği ile Belediyelerde iklim değişikliği ve Eylem planı hazırlanma Eğitimleri " Şanlıurfada başladı.  Yapılan Eğitime Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı  Nihat ÇiftçiEyyübiye Belediye Başkan Vekili Sait Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan toplantıda konuşan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi;

“Türkiye belediyeler başkanlığı birliği aslında belediyelerimizin daha iyi hizmet yürütebilmeleri adına belediye başkanlarımızın sorunlarıyla ilgileniyor. Temsilcimizin de belirtiği üzere 2 bin 150 üyenin olduğu bir birlik, bu birliği de Şanlıurfa’da yönetim kurulu genel kurulumuz beni uygun buldular bende genelde birlikteliği seven bir insanım Şanlıurfa’mızın belediyelerimizin belediye başkanlarımızın sorunlarına birlikte bakmak beni mutlu eder.” Dedi.

İklim Değişikliği konusuna dikkat çeken Başkan Beyazgül;

Bana göre en önemli konu iklim değişikliği çünkü biz bu iklim değişikliğini Büyükşehir belediyesi olarak çok yaşıyoruz bunu görüyoruz hayatımızın içine girdi artık belki bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz birçok şeyi artık yaşamaya başladık. Bizim bir sözümüz var geçmişten bu yana konuştuğumuz bir söz var Allah u Teâlâ yazımızı yaz kışımızı kış etsin derdik en önemli dualardan biriydi bu ve biz bu sorunu yaşamaya başladık. Başlangıçta bir sunum sunuldu ve Dünya’da sıcaklığın 2 derece daha fazla arttığını söylendi bu çok önemli 2 derece artması demek buharlaşmanın daha fazla olması demek buharlaşma sonucu sel afetlerinin ve suların daha fazla olması demek yani 2 derece artması birçok değişikliği beraberinde getiriyor demek. Ben bu toplantı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.







Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum