Şanlıurfa Şuski İddialara Cevap Verdi Şuski Açıklaması Detaylar..;

Şanlıurfa Şuski İddialara Cevap Verdi Şuski Açıklaması Detaylar..

Şanlıurfa Sular İdaresi Genel Müdürlüğü Şuski iddialara cevap verdi....

Şanlıurfa ŞUSKİ Genel Müdürlüğünden iddialara yanıt geldi

ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, son günlerde sosyal medyada haber sitelerinde ŞUSKİ ile ilgili çıkan iddialara yönelik basın açıklaması düzenledi.


ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, son günlerde yazılı ve sosyal medyada ŞUSKİ ihaleleri ile ilgili ortaya atılan usulsüzlük iddialarına düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün Suruç ve Birecik ilçelerindeki kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ileri sürülmüştü.

ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, söz konusu iddialara düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

Güllüoğlu, Birecik Kanalizasyon İhalesi, Suruç Kanalizasyon ve Yağmursuyu İhalesi ve Suruç İçmesuyu Şebeke İhalesi ile ilgili iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Görsel ve Yazılı mecralarda ihaleler hakkında bir takım iddialarda bulunulmuş. Bu iddialar kapsamında sadece “İhale Sonuç Bilgi Formu” paylaşılarak kamu zararına sebebiyet verildiği ileri sürülmüştür. Bahsedilen belge ve Teklif isteme dokümanının tümü şeffaf bir şekilde ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ve ilgili kuruluşların resmi internet sayfalarında her vatandaşa açık olacak şekilde ilan edilmiştir. Bu belgeler halen ekranda görüleceği üzeri Web sitemizde erişme açıktır. Her vatandaşımız belgeleri detaylı inceleyebilirler. Suruç Kanalizasyon ve Yagmursuyu İhalesi Değerlendirmesi tamamlanıp ihale karar bildirimi yayınlanmasından sonra ihaleye teklif veren hiçbir firma karar sonucuna yönelik herhangi bir itirazda bulunmamıştır.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız hibe anlaşmaları ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü öz kaynak bütçesinden 1 kuruş ödeme yapılmayacaktır. Suruç ve Birecik İlçelerinin yıllardır sorun haline gelen alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak ve önümüzdeki 50 yıl boyunca alt yapı sorunu yaşanmayacaktır.

Dış kaynaklı yapılan ihalelerimizde gün itibariyle emtia fiyatları incelendiğinde sözleşme bedelleri ile bu çalışmaların güncel maliyetler olduğu ve herhangi bir fazla ödeme yapılmayacağı görülmektedir. Bu ihalelerin emtia fiyatlarındaki artış göz önüne alınarak iptal edilmesi halinde bu hibe fonlarının iptal söz konusu olacağı ve 2 ilçemizin 50 yıllık alt yapı sorunun sekteye uğrayacağı açıktır. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar 750 Milyon TL dış kredi finansmanı ve 60 milyon Euro Hibe alınarak alt yapı projelerimizi hayata geçirdik ve bundan sonrada hizmet noktasında aynı kararlık ve vizyon ile devam edeceğiz.”


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum