Şanlıurfa Gap Hava Limanına Müdür Bulunamıyor..;

Şanlıurfa Gap Hava Limanına Müdür Bulunamıyor..

Şanlıurfa Gap Havalimanının müdürünün görevden alınmasının ardından yeni müdür atanmadı....

Şanlıurfa GAP Havalimanı müdürünün görevden alınmasının ardından aylar geçmesine rağmen yerine hala "Kalıcı" bir müdür atanamadı. Şanlıurfalılar hava trafiğindeki sorunlara çözüm beklerken bir de kurumun müdürsüz kalmasının hezimetini yaşıyor.

Şanlıurfa GAP Havalimanı'na müdür ataması yapılmadı.

2022 Haziran Ayı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesince (DHMİ) Şanlıurfa GAP Havalimanı Başmüdürü Mehmet Münir Uludağ görevden alınarak uzman kadroya geçirildi.

2 AYDA 2 ATAMA YAPILDI ANCAK...

Uludağ’ın yerine ise Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Yasin Savaş atandı. Ancak atama yalnızca kağıt üzerinde kaldı. Başmüdür Savaş'ın kente gelmesi ve gitmesi bir oldu. Başmüdür Savaş'ın yalnızca 1 ay görev yaptığı öğrenildi. Savaş'ta boşalan koltuğa ise Hatay'dan bir isim atandı ancak iddiaya göre ataması yapılan müdür Şanlıurfa'ya gelmek istemedi ve müdürlük koltuğu boş kaldı. 

O günden bu yana da kente hala bir atama yapılmadı. 

SORUNLAR VAR, MÜDÜR YOK!

Kent hava trafiğinde bir çok sorunla yıllardır baş ediyor. Özellikle turizm sezonu ve eğitim döneminde sefer sayılarındaki yetersizlik ve belli güzergahlara yapılan seferler yolcuları mağdur ediyor.

Ankara'ya gitmek için dahi çoğu yolcu komşu şehir Antep, Diyarbakır yada Mardin'e gitmek durumunda kalıyor. 

Uçuşların yapıldığı illerde de sık sık rötar sorunu ile karşılaşıyor. Bu sorunun genelini de uçak arızaları oluşturuyor.

Şanlıurfa halkının hava trafiği sorunu bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi isimlerce gündeme getirilse de sorunlara "Mevsimsel" çözümler bulunuyor. Ek sefer açılması gibi...

Turizmde adeta şahlanışa geçtiği, ekonominin canlanması için yatırımcıların kente davet edildiği, eğitimde yeni dönemin başladığı ve özellikle Kıbrıs'a yüzlerce öğrencisi bulunan Şanlıurfa'da bu süreçte hava trafiğindeki sorunlara "Köklü" çözüm beklerken bir de aylardır müdürsüz kalmanın hezeyanını yaşıyor.

Sorunların çözümü için öncelikle sorunların muhatabı olacak bir müdürün atanması bekleniyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum