CHP Şanlıurfa'da Zincirli Okuldan Sonra Bunu da Gördük..;

CHP Şanlıurfa'da Zincirli Okuldan Sonra Bunu da Gördük..

Şanlıurfa CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve beraberinde ki heyet okul ziyaretinde okulun zincirli olduğunu gündeme getirdi. Urfa Milli Eğitim müdürlüğü sorunu çözeceğine jandarma eşliğinde 3 veliyi gözaltına aldırdı.....

Şanlıurfa CHP İl Sekreteri Paydaş, Harran Doruk İlkokulundaki görüntülerin Milletvekili Tanal tarafından sosyal medyada paylaşılmasından sonra köylülerin gece yarısı ifade için götürülmek istendiğini söyledi. 'Çözülmesi gereken her problem karşısında Jandarmaya haber veriyorlar..''

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İl Sekreteri Ronayi Paydaş,  Harran Doruç İlkokuluna Okulu'nda vatandaşlarla Jandarmanın karşı karşıya getirildiğini belirterek İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt'u eleştirdi. 

Doruç köyünde açıklamada bulunan Paydaş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'la birlikte 14 Eylül Çarşamba günü şikayet konusu olan problemi yerinde incelemek için Doruç İlkokuluna gittiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Oraya vardığımızda 11.20 sıralarıydı. Okul kapısının zincirle kapatılmış olduğunu gördük. Aslında bu eğitime vurulmuş bir zincirdi. Oradan ayrıldıktan, bu konuyu sosyal medyada gündeme getirdikten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Doruç İlkokuluna geliyor. Köylüler çocuklarının okul durumunun ne olacağını öğrenmek istedikleri sırada Jandarmayla karşı karşıya geliyorlar.  

BUNA DA TANIK OLDUK!

Urfa'da şimdi böyle bir adet ortaya çıktı. DEDAŞ'la ilgili bir problem ortaya çıktığında Jandarmaya haber veriyorlar, ŞUSKİ'yle ilgili bir problem ortaya çıktığında Jandarmaya haber veriyorlar, Sulama Birlikleriyle ilgili bir problem ortaya çıktığında Jandarmaya haber veriyorlar, Sonunda buna da tanık olduk.

Eğitimle ilgili bir problem var. Milli Eğitim Müdürü bunu çözeceğine Jandarmaya haber verip vatandaşla askeri karşı karşıya getirdi. Biz bu anlayışı reddediyoruz. Aynı gün 2 vatandaşımızın gece yarısı ifadeye çağrıldığını öğrendik, çok acil bir durum yok, suç delillerini karartacak bir durum da yok. Gece yarısı Jandarmayı köye göndermek insanları ayrıca huzursuz etmiştir. Söz konusu okulda okuyan çocuklar bundan dolayı korkmuş durumda. Şimdi okula gidip gitmemekte kararsızlar. 

3 VELİ İFADE VERDİ, SUÇLAMA İLGİNÇ

Köylüler gece Karakola gitmediler. Sabah hep birlikte gittiler. 3 vatandaşımız ifade verdi. Suçlama şu: Eğitim-Öğretim hakkının engellenmesi. Okula gittiğimizde 11.20 sıralarıydı. Açık olması gereken bir saatte Okul kapalıydı. Nasıl oluyor da vatandaşlarımız eğitim hakkını engellemiş oluyorlar. Tam tersi köy halkı çocuklarının eğitim almasını, Okullarının eğitim döneminde açık olmasını istiyorlar.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum