Sosyal Konut Başvuruları Başladı SosyalKonut Başvuru Sayfası;

Sosyal Konut Başvuruları Başladı SosyalKonut Başvuru Sayfası

Şanlıurfatv; Sosyal Konut başvuru şartları ve başvurusu...

Toki sosyal konut başvuru sayfası

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı TOKİ sosyal konut projesinde! Son dakika: TOKİ ucuz konut projesine başvurular başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada başvuruların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini duyurmuştu. 2+1 daireler 608 bin TL'ye 3+1 daireler ise 850 bin TL'ye satılacak. Vade ise 240 ay olacak. Aylık ödeme planı da belli oldu.

ucuz konutlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca Halkbank ve Ziraat Bankaları şubelerindne de başvurular alınıyor. Başvuru bedeli 1.000 TL'den 500 TL'ye düşürüldü.

 TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar gerekli şartları karşılayıp karşılamadıklarını kontrol ettikten sonra e-Devlet üzerinden TOKİ ucuz konut başvurusu yapabilecek. E-devlet üzerindeki arama sekmesine TOKİ konut yazdığınız takdirde başvuru ekranına yönlendirileceksiniz.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,

TOKİ, resmi internet sitesi üzerinden ucuz konutların yapılacağı şehir ve ilçeleri paylaştı. Şanlıurfa’nın hangi ilçelerinde ucuz konut yapılacağı merak konusuydu. Bozova, Birecik, Ceylanpınar, Eyyübiye, Viranşehir ve Aşuk mahallesi gibi ilçelere ucuz konut yapılacak.

ŞANLIURFA’DA HANGİ İLÇELERDE TOKİ EV YAPACAK?

Öte yandan gelen son dakika haberine göre TOKİ'nin Şanlıurfa’nın hangi ilçelerinde proje kapsamında ev yapacağı da netleşti. TOKİ'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Viranşehir, Birecik ve Bozova’da 500,Ceylanpınar 130,Eyyübiye 1256,Aşuk 3.114, toplam 6 bin konut yapılacak.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum