Urfa'lılar Sorunların Dile Getirilmesi için Cuma Gününü Bekler Oldu..;

Urfa'lılar Sorunların Dile Getirilmesi için Cuma Gününü Bekler Oldu..

Şanlıurfa Hüdapar il Başkanı Emin Özaslan her cuma Şanlıurfa ile ilgili sorunları ve çözümlerini anlatan kısa videolarla sorumlu ve yetkililere duyuruyordu. Bu hafta gündemde Engelliler var Emin Özaslan açıklamasıyla engellilerin hayatını zorlaştıran unsurlar gündeme geldi.....

Şanlıurfa HÜDAPAR İl Başkanı Özaslan bu haftaki Cuma videosunda, engellilerin hayatını zorlaştıran unsurları gündeme getirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Urfa İl Başkanı Emin Özaslan, Cuma videosunda engellilerin hayatını zorlaştıran konulara değindi. 

Videoda, binalarda hiç olmayan ya da çıkılamayan rampalar gösterildi. Sırf yapıldı görüntüsü vermek için yapılan dik bir rampanın önünde açıklama yapan Özaslan, 'Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdüren her kardeşimiz, çıkamadığı zaman inip ayaklarıyla mı bu rampayı çıkacak?  Onların böyle bir şansı yok' dedi. 

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAMIZ LAZIM

Engellilere hayatın her alanında kolaylık sağlanması gerektiğine dikkat çeken Özaslan, 'Devlet insan için vardır. Sadece bir tekerlekli sandalye rampasıyla bu iş bitmiyor. Her kuruma, her camiye, her okula, kısaca her yere rahatça gidebilmeli, yani biz sağlam insanlar gibi hayata karışabilmeliler. Görme ya da işitme engelli kardeşlerimiz için de her türlü imkanı, olanağı sağlamalıyız. Bu aynı zamanda toplumun görevidir'' ifadelerini kullandı.

ENGELLİLER NE DİYOR?

Videoda yer alan bazı yorumlar şöyle: 

- Engelli rampasına ben de çıkamadım, herhalde tırmanarak çıkacağım

-Engelliler düşünülerek inşa edilmiş bir okulda eğitim almak istiyorum.

- ATM'den para çekmek istedim, maalesef çekemedim, hem basamaklar hem de ATM yüksek. Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız?

Destek almadan maaşımı ATM'den çekemiyorum.

- Su faturası yatırmaya geldim. Standart dışı bir rampa yapmışlar, yardım almadan çıkamıyorsun. Çıksan bile içeriye girmek bu kadar zor olmamalı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum