Şuski Suruç İhalesiyle İlgili Açıklama Yaptı;

Şuski Suruç İhalesiyle İlgili Açıklama Yaptı

ŞUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama da, Suruç Kanalizasyon İhalesiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verildi....

ŞUSKİ Suruç kanalizasyon ihalesiyle ilgili o iddialara yanıt verdi işte ŞUSKİ açıklaması; 

Şuski Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; 

1. Finansmanı hibe ile sağlanan Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzce yapılmıştır.

2. Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesinin tüm teklif dokümanları İller Bankası ve uluslararası finans kuruluşu olan AFD’ye gönderilmiştir.

3. Onay makamı ve finans kuruluşu olan AFD, dokümanları incelemiş ilk üç firmanın dokümanlarının yetersiz olduğunu tespit etmiştir.

4. Akabinde ihalenin 4. teklifçiye verilmesi yönünde; İller Bankası tarafından Belediyemize onay verilmiş olup bu görüşünü de yazılı olarak bildirmiştir.

5. Altyapı işlerinin acil çözümü ve Suruç kanalizasyon işlemlerinin iptalinin önüne geçmek için yasal çerçevede ve uluslararası genel prensipler doğrultusunda gösterilen gayretler ile kamu yararı gözetilerek Suruç ilçesinin kanalizasyonsuz,altyapısız kalmasının önüne geçilmiştir.

Şuski Suruç Kanalizasyon ihalesiyle ilgili iddialar; Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihaleye ilişkin bilgi formuna göre, iş 10 milyon 353 bin Euro ile en düşük teklifi veren Kural ARGE-MST iş ortaklığı yerine, 15 milyon 599 bin 594 Euro teklif veren Asil İnşaat-Çeltikçioğlu İnşaat ortaklığına verildi.

Şuski Kanalizasyon ihalesi Neden 4. Firmaya verildi

Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu durumu sorgulayarak,, "Suruç altyapı ihalesinde dönen büyük rantı ve usulsüzlükleri aylar önce yazdık. Ama troller ve rantçılar bize saldırdı. Gelinen noktada biz haklı çıktık. İhale 4. sıradaki firmaya verildi. Aradaki 5 milyon euro kimlerin cebine gitti? Urfalılar adına soruyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum