Şanlıurfa Milli Eğitim Müdüründen Önemli Uyarı;

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdüründen Önemli Uyarı

İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, hijyen şatlarının iyileştirilmesi için çaba gösterilmesini istedi. TTB'den yapılan açıklamada ise kalabalık sınıfların oluşturacağı Covid- 19 riskine dikkat çekildi, 12 yaş altı çocuklara aşı uygulanmasını ve okullarda maske zorunluluğu getirilmesini önerdi....

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdüründen önemli uyarı

Şanlıurfa merkez ve diğer İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, hijyen şatlarının iyileştirilmesi için çaba gösterilmesini istedi. TTB'den yapılan açıklamada ise kalabalık sınıfların oluşturacağı Covid- 19 riskine dikkat çekildi, 12 yaş altı çocuklara aşı uygulanmasını ve okullarda maske zorunluluğu getirilmesini önerdi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.

Ana gündem maddelerini oluşturan; taşımalı eğitim ve yemekhane işleri, il genelinde düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, okul ve eğitim kurumlarının inşaat, bakım, onarımı, proje çalışmaları konularında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Covid-19'un yayılma riskine dikkat çekerek okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi konusunda özel gayret gösterilmesini istedi. 

KALABALIK SINIFLAR COVİD RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Öte yandan salgında oluşan rehavetle dördüncü dozun rağbet görmemesiyle birlikte toplumsal bağışıklığın hızla eridiği, büyükşehirlere dönüş, okulların açılması ve kapalı alanda daha fazla sosyalleşme sonbahar öncesi yeni dalga endişesi yarattı. TTB ilk ders ziline günler kala hızlı bir aşılama kampanyası önermişti. 

O önerilerden bazıları şöyle:

''Tüm sınıfların mevcudu 30 kişiyi geçmeyecek şekilde ayarlanmalı, açılmayan penceresi olan sınıf kalmamalıdır.

Omicron varyantı ile enfekte olanlarda bulaştırıcılık üç kat daha fazladır, bu nedenle kapalı alanların havalandırması çok daha fazla önem kazanmıştır.

Temizlik personeli olmayan okul kalmamalı, eğitim döneminde okullara düzenli temizlik malzemesi temin edilmelidir.

Okullar açıldığında kapalı ortamlarda maske uygulamasına geri dönülmelidir.

Okullarda HES kodu sorgulaması yapılmalı, riskli kişiler hiçbir şekilde okul alanına alınmamalıdır.

Okullarda fiziksel mesafe kuralları özenle uygulanmalı, kalabalık, çocukların iç içe olduğu etkinliklerden kaçınılmalıdır.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum