Şanlıurfa Büyükşehir'den Pankartlı Tepkili Köye Su Açıklaması..;

Şanlıurfa Büyükşehir'den Pankartlı Tepkili Köye Su Açıklaması..

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çözüm merkezi Karaköprü ilçesine bağlı Gölpınar mahallesindeki suyumuz yok iddialarına yönelik açıklamada bulundu....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden Gölpınar mahallesine SU açıklaması

Şanlıurfa  Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Gölpınar Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar uzun süredir su sıkıntısı çektiğini iddia ederek mahallenin girişine ‘’Allah’ıma sığınırım ki bu bir serzeniştir”, Şanlıurfa Gölpınar Mahallesinde içme suyumuz yok. Reisimizden yardım bekliyoruz” ve “Abdest ve daharat almaya suyumuz yoktur. Cünüp olduğumuz zaman su olmadığından abdest alamadığımızdan günahımız Allah katında siz yetkililerin olsun” 3 farklı pankart açarak seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden Açıklama

Mahalle sakinlerinin astığı pankartların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çözüm merkezi konuya dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Gölpınar kırsal mahallemizde muhtelif zamanlarda 3 tane içme suyu kuyumuzla aktif olarak, hizmet vermekteyiz. Bu bölge genelinde hafta sonu kullanılan, bağ evlerinden oluşmaktadır. Mahallenin yüzde 80’i dağınık bir yapıya sahip olup, imarsız bağ evlerinden oluşmaktadır. Mahalle sakinleri bu bağ evlerine şebeke suyundan su talep etmekte olup şuan itibariyle bu projenin maliyesi 55 Milyon TL’dir. Ancak Kuraklık nedeniyle Şanlıurfa Genelinde hizmet verdiğimiz 1250 kırsal mahallelerimizde Kuyular kurumakta ve kuyu suları aşağıya düşmekte olduğundan önceliğimiz bu mahallelerimizi susuz bırakmamaktadır.’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum